Lemondott a lengyel alsóház elnöke

2019. augusztus 08. 13:10

Marek Kuchcinski ellen a lengyel kormánygépek magáncélú használata miatt nyújtottak be bizalmatlansági indítványt.

2019. augusztus 08. 13:10

Bejelentette csütörtökön lemondását Marek Kuchcinski lengyel alsóházi elnök azzal az indokkal, hogy a közvélemény nemtetszéssel fogadta a gyakori, néhány esetben a családtagok részvételével tett belföldi repülőútjairól megjelent információkat.

Kuchcinski ellen ez ügyben az ellenzéki Polgári Platform nyújtott be bizalmatlansági indítványt, amelyről pénteken szavazott volna az alsóház, a szejm. A házelnök közölte, hogy pénteken távozik tisztségéből.

A sajtókonferencián szintén felszólaló Jaroslaw Kaczynski, a lengyel kormánypárt elnöke aláhúzta: Kuchcinski a repülőutakkal nem járt el törvényellenesen, és nem tért el a „bevált szokásoktól” sem. A pártelnök egyúttal bejelentette, hogy pártja törvénytervezetet nyújt be a kormánygépek használatának szigorú szabályozásáról.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2019. augusztus 08. 16:45
Orbán Viktor miniszterelnök úr soha nem utazott magán útra,ingyen MALÉV gépeken. Helikoptert pedig, még nem is látott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!