Gyorssegélyt küldenek a G7-csúcsról Brazíliának

2019. augusztus 26. 13:58

Húszmillió dollárt kap a brazil kormány az erdőtüzek megfékezésére.

2019. augusztus 26. 13:58

Azonnali 20 millió dolláros segélyt nyújtanak a G7 országcsoport tagjai az Amazonas-medencében fekvő országoknak az erdőtüzek megfékezésére, illetve hosszú távú globális projektet kezdeményeznek az amazóniai esőerdő védelmére - jelentette be hétfőn Emmanuel Macron francia elnök a biarritzi G7-csúcstalálkozón.

Macron elmondta: az Egyesült Államok is támogatja a közös kezdeményezést, ő maga hosszú beszélgetést folytatott Donald Trump amerikai elnökkel az amazóniai erdőtüzekről. A francia elnök szerint Trump csupán azért nem vett részt a csúcstalálkozó biodiverzitással foglalkozó ülésén, mert éppen abban az időben kétoldalú találkozója volt.

Nagy lépést tettek előre a G7 országcsoport vezetői a biarritzi csúcstalálkozón Irán ügyében – jelentette ki hétfőn Angela Merkel német kancellár.   Nagy előrelépés, hogy nemcsak ahhoz ragaszkodunk, hogy Irán ne tehessen szert atomfegyverre, hanem azt akarjuk, hogy a megoldást politikai eszközökkel érjük el – mondta Merkel.

Újságírók előtt a német kancellár arról beszélt, hogy Németország azt szeretné, ha az Európai Unió a lehető leggyorsabban kereskedelmi megállapodást tudna kötni az Egyesült Államokkal.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
102panda
2019. augusztus 27. 21:04
Miért nem küldik a 20 milliót a háború sújtotta Szíriába?
zakar zoltán béla
2019. augusztus 26. 21:06
Végre valami!!!!
Crüwel
2019. augusztus 26. 15:40
Micron tegye rendbe a saját erdeit ,vagy legalábbis ne fokozza a baromságot , a mutti is hisz van ezügyben dolga rendesen , trumpi bombáztassa szét a bioetanol üzemeit , tegyenek még a 20 milla után 2 nullát amit oltásra majd a hadseregre lehet költeni akiknek egyetlen feladatuk hogy a leégett területre senki idegen szagértő a barom ötleteivel még véletlenül se tehesse be a lábát . A természet meg megindítja a hosszú, közép és rövid távú programjait az esőerdők érdekében...
Kanóc
2019. augusztus 26. 15:38
Ez a másik szemkilövető is aggódik az esőerdőért. Meg a szelfikirálynő is. (Oszt közben csak zabszem van a seggükben a takarmánypiac miatt, stb. Hányinger.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!