Benyújtották lemondásukat az ALDE miniszterei

2019. augusztus 27. 16:10

Az ALDE által jelölt, egy hónapja kinevezett Ramona Manescu külügyminiszter továbbra is a kormány tagja marad.

2019. augusztus 27. 16:10

Benyújtotta lemondását kedden a kisebbik román kormánypárt, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) három minisztere, az ALDE által jelölt, egy hónapja kinevezett Ramona Manescu külügyminiszter azonban továbbra is a kormány tagja marad.

Viorica Dancila szociáldemokrata miniszterelnök a keddi kormányülés elején azt mondta: tudomásul veszi az ALDE „meghátrálását”, ugyanakkor köszönetet mondott Manescunak, amiért „megértette, hogy a kormányzati felelősség előbbre való minden politikai érdeknél”.

A bukaresti kormány vezető erejét képező Szociáldemokrata Párt (PSD) koalíciós partnere, a liberális ALDE hétfőn jelentette be, hogy kilép a kormányból, miután Dancila nem volt hajlandó eleget tenni a kormányprogram felülvizsgálatát és a közigazgatás karcsúsítását sürgető követelésüknek.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Az ajtónak támaszkodni tilos
2019. augusztus 27. 17:03
Ott is buknak a libsik?
kisgul
2019. augusztus 27. 17:02
Ez a Manescu, csak azt adja, mi fajtája jellemzője!
villogókékfog
2019. augusztus 27. 17:01
Ebben a mintaországban hány éve van kormányválság?
telekes
2019. augusztus 27. 16:26
Erjednek az oláhok, erjednek...!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!