Az úzvölgyi atrocitást levezénylő csendőr kerül a bukaresti csendőrség élére

2019. augusztus 07. 10:55

Sebastian Cucoș az úzvölgyi hősi emlékműavatásra éppen akkora állományt vezényelt ki, hogy az illegálisan beépített temető épségét ne tudják megvédeni.

2019. augusztus 07. 10:55

Az a Sebastian Cucoș kerül a bukaresti csendőrség élére, aki az úzvölgyi atrocitásnál is irányította a kivezényelt csendőröket – írja taz ithon.ma a Hotnews.ro belügyminisztériumi forrásaira hivatkozva. Augusztus 10-én hatalmas tüntetés várható Bukarestben, feltételezhetően ezzel van összefüggésben a kinevezés.

Cucoș jelenleg is az országos csendőrség helyettes parancsnoka, az elmúlt évben rengeteg negatív eseményt kötnek az ő nevéhez. Mint országos főparancsnok, tavaly augusztusban kulcsszerepe volt a brutális tömegoszlatásban. Ennek következtébena katonai ügyészség ellene is büntetőeljárást indított.

A csendőrség vezérkari főnökeként június 6-án részt vett az úzvölgyi hősi emlékműavatáson. Ide éppen akkora állományt vezényelt ki, hogy az illegálisan beépített temető épségét ne tudják megvédeni.  A tavalyi bukaresti eseményekhez hasonlóan a helyszínre érkező fociultrákkal is olajozottan együttműködött.

Bukarestben ismét hatalmas tüntetés van készülőben, ezt azért is előzi meg fokozott várakozás, mert a tavalyi demonstráción kirobbant erőszaknak hónapokig tartó politikai kihatásai voltak Romániában.

Kép: itthon.ma

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Orange79
2019. augusztus 07. 22:54
Oláh csürhe.
rockpapi
2019. augusztus 07. 20:55
Ez egy balkáni cigány aljanép.
truthisone
2019. augusztus 07. 15:49
Teljesen elárasztotta a söpredék a mandinert. Valahogy nem kellene őket lereagálni.
dick52
2019. augusztus 07. 14:31
Ajaj, nagyon tele van a gatyájuk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!