Demokraták mentették meg az impeachmenttől Trumpot

2019. július 18. 07:46

A képviselőházban benyújtott indítványt nagy többséggel leszavazták.

2019. július 18. 07:46

Az amerikai képviselőház elsöprő többséggel leszavazta a Donald Trump felmentésére irányuló alkotmányos eljárás (impeachment) megindítását javasló beadványt. A javaslatot kedden este Al Green texasi demokrata párti képviselő terjesztette elő, de a törvényhozók szerda este 332:95 arányban elutasították. A demokrata párti házelnök, Nancy Pelosi és a demokrata párti vezető politikusok is a republikánusokkal együtt voksoltak a beadvány ellen.

Nancy Pelosi még júniusban – néhány demokrata párti képviselő nyomására – kifejtette egy rendezvényen, hogy nem látja időszerűnek az elnök elleni eljárás megindítását. Szerdán pedig – még a voksolás előtt – újságíróknak azt hangoztatta: „hat bizottságunk dolgozik azon, hogy feltárja a hatalommal történő visszaélés és az igazságszolgáltatás akadályozása tényeit”. Arra a kérdésre, amely Green képviselő kezdeményezését firtatta, a házelnök azt válaszolta: „ez komoly dolog, nem mintha Green ne lenne komoly ember, de ezt inkább megvitatjuk majd a képviselőházi üléseken”

A Demokrata Párt nagyon megosztott volt az ügyben. Csaknem száz képviselőjük – köztük az igazságügyi bizottság vezetője, Jerrold Nadler – egyetértett az impeachment eljárásának megindításával.  A szavazás után Al Green azt nyilatkozta: elégedett az eredménnyel, mert – mint fogalmazott – „ez nem vágta, hanem maraton”.

Szerdán Donald Trump egy sor Twitter-bejegyzésben foglalkozott az üggyel. „Talán a legnevetségesebb és időt rabló dolog, amivel valaha is foglalkoztam”. Majd lezártnak minősítette a felmentési kísérletet.

Az elnök szerda este az észak-karolinai Greenville városában nagygyűlést tartott, és kitért a beadványra, valamint az általa a napokban többször bírált négy demokrata párti képviselőnőre is. Hívei zajos ovációval fogadták, és heves tapsban törtek ki mindahányszor megemlítette a négy képviselőnő – köztük is a leggyakrabban Ilhan Omar és Alexandria Ocasio-Cortez – nevét.

A nagygyűlés elején Mike Pence alelnök beszélt, aki szintén bírálta a Demokrata Pártot, amelyet szerinte az országot „nevetségessé tevő liberálisok” irányítanak.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. július 18. 18:04
"Nancy Pelosi még júniusban – néhány demokrata párti képviselő nyomására – kifejtette egy rendezvényen, hogy nem látja időszerűnek az elnök elleni eljárás megindítását. " Nem az számít, hogy időszerű-e vagy sem, hanem az, hogy megalapozott-e vagy sem. Az intézményt nem napi politikai csatározások jákékszerének találták ki, hanem rendkívüli helyzetekre való rendkívüli megoldásnak. Nem véletlen, hogy a gyakorlatban még sohasem alkalmazták. Egyetlen amerikai elnök sincsen, akit így leváltottak volna.
Akitlosz
2019. július 18. 18:00
"Demokraták mentették meg az impeachmenttől Trumpot Al Green texasi demokrata párti képviselő terjesztette elő" Hja, hát így könnyű! Megmentettem a házadat a leégéstől, mert eloltottam a tüzet, amit gyújtottam benne. Kitünetést ide nekem hamar ezeret!
NewHorizon
2019. július 18. 15:06
A demokraták ezt az egész színjátékot az elbutított szavazóik ámítására csinálják, hogy azt az illúziót keltsék, hogy ők vannak nyeregben. Az igazság viszont az, hogy beütött a pánik, kapkodnak fűhöz fához, mert egyre több korrupciójuk kerül napvilágra. Pelosi és társai, mint Al Green, nagyon is tisztában vannak vele, hogy ugrálhatnak ahogy akarnak a képviselőházban, a republikánus többségnek örvendő szenátusban megbukna az “impeachment” hadjáratuk, egyszóval megint megy a sok demokrata hű-hó semmiért. Én inkább arra leszek kíváncsi, hogy a demokraták hogy (nem) fognak reagálni professor Robert Epstein (aki demokrata szavazó) a 'Senate Judiciary Committee’ előtt tett tanuskodására, amelyben határozottan leszögezte, hogy bizonyított adatok szerint a Google manipulálta a 2016-os elnökválasztási szavazatokat és minimum két és fél millió szavazattal (de lehetséges, hogy kb. 10 millióval) megnövelte Hillary Clinton végeredményét. Figyelmeztet, hogy ezt nagy valószínűséggel 2020-ban meg fogják ismételni. Videó: Dr Robert Epstein válaszol republikánus képviselő, Ted Cruz kérdéseire. (6 perc 23 mp) https://www.youtube.com/watch?v=rNvgl38TLvI&feature=youtu.be
BandiMandi
2019. július 18. 09:49
Kb. ezt kell itthon is tenni. Nem az ellenség (Mert ezek nálunk nem ellenzék! ) kegyeit keresni. Az ország mindenkori választott vezetőinek tenni kell ami a dolguk, jövőt, víziót érthető módon felmutatni, hogy mi is tehessük a dolgunk a családban, a munkahelyen a lakókörnyezetünkben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!