Világi Oszkár: Amíg a DAC tulajdonosa vagyok, itt énekelni fogják a Himnuszt

2019. április 04. 12:33

A dunaszerdahelyi futballcsapat tulajdonosa leszögezte: hiába az új szlovák jogszabály, a DAC-nál tovább éneklik a magyar himnuszt.

2019. április 04. 12:33

Világi Oszkár, a dunaszerdahelyi DAC futballcsapat tulajdonosa azt nyilatkozta a ma7 tudósítása szerint: „Ezzel a törvénnyel azt a tényt, hogy Szerdahelyen nem lesz magyar himnusz, nem érik el. Amíg én a klub tulajdonosa vagyok, addig itt fogják énekleni, s ha majd megbüntetnek bennünket érte, akkor majd a büntetést is megfizetjük”.

Világi szerint fontos lenne arról beszélni, hogy a szlovák nemzeti öntudat ne a magyarellenességen alapuljon, hanem azon, hogy büszkék legyenek saját magukra.

A DAC tulajdonosa üdvözölte Bastrnák Tibornak, a Most-Híd frakcióvezetőjének azt az ígéretét, hogy a törvényt annullálják és visszaállítják az eredeti állapotot.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takita
2019. április 05. 18:10
A hungarofób ostobaság határtalan. Pedig a két nép történténete kultúrája, stb. nagyban közös. Pl. a szlovák himnusz: Ad Tatru za blyska Statna (A Tátra fölött villámok cikáznak.) https://www.youtube.com/watch?v=QqXjP_WO3ro dallama azonos az "Azt mondják nem adnak engem galambomnak" c.magyar népdallal (Bartók Béla jegyezte le 1908-ban,ám valószínűleg szerte a Kárpát medencében énekelték.) https://www.youtube.com/watch?v=tYV714zDmuY
Tárkány Álmos
2019. április 05. 16:30
A törvény szerint a rendező szervezet fizeti a büntetést. Mi, DAC-szurkolók minden kinti meccsen - ahogy idáig is - továbbra is el fogjuk énejelni a magyar himnuszt... a hazai szlovák csapat kontójára.
zoz
2019. április 05. 13:29
DACból Le kell játszani a meccs előtt az összes EU-s himnuszt! 1.Cseh 2.Német 3.Francia 4......... Csak DAC-ból. ;) Utána feljelenteni saját magukat ! :)
IV. Fawkes
2019. április 05. 05:50
Szerintem egyszerű a megoldás, ezt az urat ki kell nevezni dunaszerdahelyi tiszteletbeli konzulnak, és mivel úgyis ott van a meccseken, máris van Magyarországnak hivatalos képviselője, mehet a himnusz a tótok törvényei szerint is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!