Új szavazást szeretne Erdogan pártja Isztambulban

2019. április 09. 13:33

Közel 11 ezerrel csökkent egy hét alatt az eddigi nyertes és a vesztes közötti különbség.

2019. április 09. 13:33

A kormányzó török Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) elnökhelyettese bejelentette kedden, hogy kezdeményezik a helyhatósági választás megismétlését Isztambulban, ahol a nem hivatalos végeredmény szerit az ellenzéki kemalista Köztársasági Néppárt (CHP) jelöltje, Ekrem Imamoglu szerezte meg a főpolgármesteri széket.

Ali Ihsan Yavuz úgy fogalmazott, a nagyvárosban olyan mértékű szabálytalanságok és visszaélések történtek a március 31-i választáson, amelyek egyértelműen befolyásolták a voksolás kimenetelét. A konzervatív AKP jelöltje, Binali Yildirim mintegy 25 ezer szavazattal maradt el ellenfelétől. Imamoglu a voksok 48,80, míg Yildirim a 48,55 százalékát kapta meg.

Ali Ihsan Yavuz szerint azonban az egy hete zajló részleges újraszámlálások nyomán a jelöltek közötti különbség 14 ezer szavazatra csökkent.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. április 09. 15:37
Tipikus liberális. Addig kell szavaztatni, ameddig a kívánt eredmény meg nem születik. Aztán persze többet már nem, hiszen a nép döntött, ráadásul demokratikusan.
dick52
2019. április 09. 14:57
Ez tényleg ilyen hülye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!