Lezuhant egy kazah katonai helikopter

2019. március 27. 18:25

Nincsenek túlélők, a fedélzeten lévő tizenhárom ember életét vesztette.

2019. március 27. 18:25

Lezuhant egy kazah katonai helikopter szerdán a déli fekvésű Kizilord megyében, a fedélzeten lévő tizenhárom ember életét vesztette.

Kaszim-Zsomart Tokajev, Kazahsztán új államfője a Twitteren közölte, hogy a szerencsétlenségnek nincsenek túlélői.

„A védelmi minisztérium helikoptere Kizilord megyében zuhant le. Gyakorló repülést hajtott végre Aktau és Simkent városok között. A helikopter legénysége meghalt. Vizsgálatot rendeltem el az ügyben. Részvétem a halottak hozzátartozóinak. Anyagi támogatásban részesülnek majd" – olvasható az elnök üzenetében.

A kazah védelmi tárca közlése szerint a Mi-8-as típusú helikopter eddig ismeretlen okokból zuhant le, és a földnek csapódva teljességgel kiégett. A helikopter egy négyes raj részeként repült éjszaka rossz időjárási körülmények között az Altin Zshebe kazah különleges alakulat gyakorlatai keretében.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2019. március 27. 18:36
Szerencsétlenül járt keleti testvéreink hozzátartózóinak a részvétünket fejezzük ki. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!