Hatósági felügyelet alá helyezték az európai főügyészi tisztségre esélyes Laura Codruta Kövesit

2019. március 28. 22:53

Kövesi megalapozatlan lejáratási kísérletnek nevezte az ellene indított eljárásokat.

2019. március 28. 22:53

Hatósági felügyelet alá helyezték Romániában egy ellene indított bűnvádi eljárás keretében Laura Codruta Kövesit, megtiltva számára az ország elhagyását – jelentették ügyészségi értesüléseikre hivatkozva csütörtökön a román hírügynökségek.

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) volt vezetőjét gyanúsítottként hallgatták ki csütörtökön a romániai igazságszolgáltatás szereplői által elkövetett bűncselekményeket kivizsgáló ügyészségen (SIIJ). Távozásakor Kövesi nem erősítette meg a hatósági felügyelet elrendeléséről szóló médiaértesülést, csak annyit közölt: megtiltották számára, hogy ügyéről a sajtóval kommunikáljon.

Kövesi megalapozatlan lejáratási kísérletnek nevezte az ellene indított eljárásokat, amelyekkel szerinte meg akarják akadályozni európai főügyészi kinevezését.

(MTI)

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2019. március 29. 11:52
Honjaim! Íme itt látható az Unió HR tevékenységének alapossága. Már olyan pontossággal folyik az Uniós Ügyészség vezetőjének kiválasztása,hogy saját hazájában eljárás folyik ellene. Ez már a kabaré birodalma! Most mondjátok meg Ez lenne az a Nyugat amit nekünk IMÁDNUNK KELLENE??
kiss.istvan770
2019. március 29. 01:43
A EU ballibbant, hazájukat eláruló, Európát afrikanizáló jelenlegi vezetőtől teljesen természetes, hogy egy bűnözőt jelölnek az elnöki posztra. Az Európai Ügyészséget eleve a jelenlegi vezetésnek nem tetsző országok elleni koncepciós perek elindítására találták ki. A "korrupció elleni harc" csak a legjobb ürügy. Az irigy, buta "egyszerű" baloldalit könnyű megvezetni, felhergelni, - bármilyen rágalmat, hazugságot elhisznek az erkölcstelen, mainstream médiának.
Coccothraustes
2019. március 29. 01:02
Ennyit az európai ügyészség színvonaláról. A főügyész jelölt, gyanúsítottként lett kihallgatva saját hazájában.
békalepcse
2019. március 28. 23:38
Na ballibsik, kellett volna nektek az Európai ügyészség, most vinnyoghatnátok, mint a rományok, bárkit bármikor perbe lehetne fogni, bármiért... Aztán visszanyal a fagyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!