Már tudják, ki akarta felgyújtani a magyar zászlót Nagyváradon

2019. február 19. 09:21

Eljárás alá is lett vonva a huszonéves fiatal a Varadinum portál szerint.

2019. február 19. 09:21

A portál szerint a városi rendőrség azonosította azt a 21 esztendős nagyváradi leányt, aki december 30-án hajnalban megpróbálta meggyújtani a magyar nemzetiszínű lobogót a Bihar megyei RMDSZ székházának bejáratánál, a Fekete Sas-palotában. Ekkor az RMDSZ hivatalos feljelentést tett, és kérte az elkövető kézre kerítését.

Információik szerint a rendőrség már a múlt héten azonosította az elkövetőt, aki ellen rongálás vétségével bűnvádi eljárást indítottak.

A rendőrség egyébként ugyancsak a múlt héten azzal a kéréssel fordult az RMDSZ-hez, hogy írják meg, pontosan milyen követeléseik vannak a gyanúsítottal szemben. Botházy Nándor, az RMDSZ nagyváradi szervezetének ügyvezető elnöke néhány napja a Bihari Naplónak elmondta, szerintük a zászló anyagában keletkezett fizikai kár nem jelentős, azonban az erkölcsi, közösség ellen okozott kár felbecsülhetetlen, mivel egy nemzeti jelkép elleni támadásról van szó, azonban kártérítés helyett azt kérik, a tízezernyi lejes kár terhére az elkövetőt kötelezzék egy közösségi együttélési, tolerancia tanfolyam elvégzésére.

„Hivatalos értesítést arról, hogy előkerült volna az elkövető vagy kiderült volna annak kiléte még nem kaptunk, informálisan mi is tudjuk, hogy megvan az elkövető. Érdeklődve várjuk a fejleményeket. Bő másfél hónap telt el az eset óta, a zászlógyújtogatási kísérletről videofelvétel is rendelkezésre állt, továbbá a Fekete Sas-palotában felszerelt biztonsági kamerák képeihez is hozzáférhetett a rendőrség, mi magunk is letettünk bizonyítékokat. Örülnénk neki, ha végre eredmény is születne ebben az ügyben, hiszen magyar közösségünket joggal háborította fel az eset” – fogalmazott a portál megkeresésére Cseke Attila, a Bihar megyei RMDSZ elnöke.

Mint ismeretes, a magyar nemzetiszínű lobogót csakis azért nem sikerült elégetnie a lánynak, mert az esetet megakadályozta egy fiatalember, aki egyébként levideózta a gyújtogatási kísérletet.

Hétfőn egyébkén egy másik rongálásról is beszámolt a portál: Marossy Anna romániai magyar természettudósnak emléket állító tündérrózsát tört össze két gyermek.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mdave88
2019. február 19. 18:12
Ocasio Cortez?
zakar zoltán béla
2019. február 19. 11:16
Blanca?
szalard
2019. február 19. 11:03
Timmermans nem akar vele is talalkozni?
ZolieM
2019. február 19. 10:21
Költöztessék vissza a Kárpátokon túlra. Pont jó büntetés lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!