Gyermeke született a leszbikus szerb miniszterelnöknek és élettársának

2019. február 20. 19:53

Ana Brnabic a világon az első nő, aki hivatali ideje alatt homoszexuális párkapcsolatban vállalt gyereket.

2019. február 20. 19:53

Gyermeke született Ana Brnabic vállaltan homoszexuális szerb kormányfőnek és élettársának. A miniszterelnöki hivatal közleménye szerint Brnabic partnere, Milica Djurdjic fiúgyermeknek adott életet szerdán, és „mind az anya, mind a gyermeke remekül van”.

Ana Brnabic a világ első olyan, homoszexuális párkapcsolatban élő és hivatalban lévő női miniszterelnöke, akinek partnere gyermeket hozott világra – jegyzi meg a közlemény, amely szerint a szülés miatt a kormányfő elhalasztotta brüsszeli látogatását.

A 43 éves Brnabic, Aleksandar Vucic elnök szövetségese, 2017-ben került a kormány élére a Balkán többi részéhez hasonlóan mélységesen konzervatív Szerbiában, ahol semmiféle védelmet nem élveznek az azonos nemű párok.

A tanulmányait az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában végző politikus a 2017-es belgrádi melegfelvonuláson nem volt hajlandó véleményt nyilvánítani a melegházasság esetleges legalizálásáról, arra hivatkozva, hogy az egész szerb kormány képviseletében vesz részt az eseményen.

(MTI)

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2019. április 05. 22:06
Csoda történt!! Csak tudnám ,hogy melyik nő a gyerek APJA?
brekker
2019. február 21. 21:11
Ellenben a szerb foci szárnyal hozzánk képest, megvan a recept végre.
tyutyuma
2019. február 21. 17:31
kinemszarjale..
Tidal_wave
2019. február 21. 11:28
Szegény Xavier Bettel luxembourgi miniszterelnök! Ő és külügyminisztere, Jean Asselborn oly szívesen oktatnak ki mindenkit európai értékekből, most meg egy tagjelölt ország beelőz homoks párkapcsolatból született gyerekkel...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!