Folytatódhat a „Stop Soros” miatti uniós eljárás Magyarország ellen

2019. január 22. 07:41

A Népszava értesülései szerint napokon belül folytatódhat az a kötelezettségszegési eljárás, amit a Brüsszelben nagy port kavart Stop Soros-törvénycsomag miatt indított a Európai Unió.

2019. január 22. 07:41

Indoklással ellátott vélemény kiküldésével az Európai Bizottság (EB) a második szakaszba lépteti a Stop, Soros! törvénycsomag, és az ahhoz kapcsolódó alkotmánymódosítás miatt Magyarország ellen indított kötelezettségszegési eljárást – értesült brüsszeli forrásokból a napilap. Információik szerint a döntés nyilvánosságra hozatala csütörtökön várható.

Mint ismeretes, az EB tavaly júliusban, elindítva az eljárást, felszólító levelet küldött a magyar kormánynak. A levélben leszögezte: nem egyeztethető össze az uniós joggal a Stop, Soros! néven emlegetett törvénycsomag, és az ahhoz kapcsolódó alkotmánymódosítás, amely bűncselekménnyé nyilvánítja, ha civil szervezetek nevében bárki segítséget nyújt menedékjog vagy tartózkodási engedély iránti kérelmet benyújtó embereknek.  

A felszólító levélben az EB két hónapot adott a magyar hatóságoknak a válaszadásra. A kormány szeptemberben bejelentette: nem vonja vissza és nem módosítja a jogszabályokat. Ezek után már csak idő kérdése volt, hogy Brüsszel mikor dönt a folytatásról.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2019. január 22. 10:29
"értesült brüsszeli forrásokból a napilap." - olvasható a Népszava cikkében. Milyen brüsszeli forrás? Egyetlen brüsszeli forrás lehet: a tájékoztatási hivatal. Akkor miért nem ezt nevezik meg? Netán ügynökök szivárogtatnak ki? Hogyan lehetséges ez az EU-ban? Így az is előfordulhat, hogy az elöbbi linkeken dokumentált személyek titkos adatokat kiszivárogtatnak? Amennyiben így van ezt miért nem vizsgálják, miért nem készül róla jelentés?
Berecskereki
2019. január 22. 10:18
Lobbitevékenység mögé rejtett korrupció, ügynöki tevékenység? „Minden olyan szabályozás, melynek elkészítésért a pártunkhoz tartozó Európa parlamenti képviselőink felelősek, külön „lobbijelentést” csatolunk, amely tartalmazza, hogy kivel, mikor és milyen eredménnyel tárgyaltunk az adott szabályozásról.” Hogyan engedhető meg, hogy egy személy „ügynökhálózatot” építsen ki és működtethessen, amely lehetőséget teremt olyan információk megszerzésére, befolyásoltságra, amelyből közvetlen és közvetetten haszna származhat belőle? Egyes szervezetek úgy működnek, mintha ügyészségek, bíróságok lennének és ezen keresztül országokat tehetnek tönkre, amelyből akár anyagi előnyük is származhat. Az EU vezetői pedig közvetlen kapcsolatban állnak velük, és mindez olyan rendszerben történik, mintha az EU a tagországok kormánya felett állna, mintha önálló kormánnyal rendelkezne, melynek kormányfője a Bizottság elnöke, a minisztériumok pedig a szakbizottságok. Az EU-ban miért nem indul ezzel kapcsolatos vizsgálat? Forrás: https://tinyurl.hu/mvR0/ https://legacy.gscdn.nl/archives/images/soroskooptbrussel.pdf http://www.origo.hu/itthon/20180919-soros-gyorgy-megbizhato-emberei-amnesty-international-mesterhazy-attila-bajnai-gordon.html
Mich
2019. január 22. 09:55
És a legnagyobb frakció Sorosé. Akkor csak "demokratikus" lehet az a döntés - vagy inkább korrupt...
KannibálTatárÚr
2019. január 22. 08:58
Az Uniót azért alapították, hogy a tagállamok érdkeit védje. Mi alapján avatkozik Mo.-nak a szélhámos elleni intézkedéseibe? Azokat az elmebajosokat Brüsszelben Mo.-n senki sem választotta. Márpedig a demokrácia alapja a választáson való megbízás. Csak nem antidemokratikusok a brüsszeli vízfejűek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!