Német rendőri vezető: „Fájdalmas darázscsípést" sikerült okozni a maffiának

2018. december 05. 16:13

Peter Henzler a BKA központjában tartott tájékoztatóján elmondta, hogy „fájdalmas darázscsípést" sikerült okozni az olasz maffia calabriai ágának.

2018. december 05. 16:13

Európai összefogással „fájdalmas darázscsípést" sikerült okozni az olasz maffia calabriai ágának, a 'Ndranghetának – értékelte a Pollino fedőnevű nemzetközi akció szerdai eredményeit a német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) alelnöke.

Peter Henzler a BKA wiesbadeni központjában tartott tájékoztatóján ismertette, hogy Németországban eljárás alá vonták a 'Ndrangheta 47 feltételezett tagját, elfogatóparancs alapján előzetes letartóztatásba helyeztek 14 gyanúsítottat, az ország 65 pontján tartott házkutatásokon pedig lefoglaltak a többi között nagy összegben készpénzt és autókat, amelyeket feltételezhetően kábítószer szállítására használtak. Elmondta: a maffia valamennyi ágát együttvéve az olaszországi szervezett bűnözői csoportok mintegy 600 németországi tagját tartják számon. Jellemzően gazdasági bevándorlóként telepedtek meg Németországban. 

Kiemelte: a maffia kiterjedt nemzetközi hálózatának egészét tekintve a Pollino csupán „darázscsípés", de annak alapján, hogy a Németországban élő 600 maffiózó közül majdnem 50-et sikerült eljárás alá vonni, a művelet „fájdalmas darázscsípés".

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!