Meghátrálhat Macron, befagyasztják az üzemanyagadó emelését

2018. december 04. 10:13

A döntést más, a társadalmi elégedetlenség enyhítése érdekében tett lépések is kísérik a források szerint.

2018. december 04. 10:13

Édouard Philippe francia miniszterelnök kedden be fogja jelenteni az üzemanyagadó emelésének befagyasztását, engedve a sárgamellényes mozgalom követelésének – jelezték kormányzati források az AFP francia hírügynökségnek.

A több hónapos moratóriumot más, a társadalmi elégedetlenség enyhítése érdekében tett lépések is kísérik a források szerint. A kormányfő kedd reggel a Köztársaság Lendületben (LREM) parlamenti frakcióülésén jelenti be a döntéseket, amelyek a kabinet előző este hozott Emmanuel Macron francia elnökkel egyetértésben.

A széles társadalmi támogatást élvező sárgamellényesek egyik fő követelése az volt, hogy a kormány tegyen le az üzemanyagadó januárra tervezett emeléséről.

(MTI)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2018. december 04. 16:19
ideiglenesen. ha ezt a franciák beveszik (megint), akkor meg is érdemlik.
turáni sólyom
2018. december 04. 13:32
Micron követi dicstelen elődjét Hollande-t! Pedig már az is leszarozta a kis buzit. Az a jó, ha a ballibsik egymást nyüstölik. Érik a változás Franciaországban!
mr.Marcang
2018. december 04. 11:58
Kár. Pedig már biztosan szervezték már a félmeztelen néger szabadcsapatokat a Kis-Antillákon, hogy leszámoljanak a párizsi sárgákkal. Más: most szegény migriknek miből a nagykabát meg a bundabugyi? EU segíccs!
makapaka2
2018. december 04. 10:39
Az is csak haszon lenne, ha megbuktatnák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!