Bulgária sem csatlakozik az ENSZ migrációs csomagjához

2018. november 12. 12:55

A bolgár kormány nem támogatja a csatlakozást az ENSZ globális migrációs csomagjához.

2018. november 12. 12:55

A bolgár kormány nem támogatja a csatlakozást az ENSZ globális migrációs csomagjához – jelentette be Cvetan Cvetanov, a konzervatív Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért (GERB) kormánypárt frakcióvezetője a szófiai koalíciós kabinet hétfői tanácskozását követően.

„Az ENSZ globális migrációs csomagjához való csatlakozás elutasítását irányozza elő az a döntés, amelyet a parlamenti frakciók részvételével a viták összegzéseként és a kormány álláspontjának figyelembevételével a koalíciós tanácsban elfogadtak" – közölte Cvetanov.

Az országot tavaly május óta a GERB és a nacionalista Egyesült Hazafiak szövetség koalíciója kormányozza, Bojko Boriszov miniszterelnök vezetésével.

Az ENSZ migrációs csomagjának szövegéről a világszervezet tagországai idén júliusban egyeztek meg. Deklarált célja a bevándorlás biztonságossá és legálissá tétele. Olyan kérdésekkel foglalkozik, mint a bevándorlók védelme, integrálásuk a fogadó országukba, illetve a saját országukba való visszajuttatásuk.

Az egyezményt – hivatalos nevén Globális megállapodás a biztonságos, rendezett és szabályos migrációról – a tervek szerint decemberben fogadják el az ENSZ marokkói csúcstalálkozóján. Az elfogadás folyamatából időközben kilépett az Egyesült Államok, Ausztrália, Ausztria és Magyarország, és a távozást mérlegeli több más ország, köztük Lengyelország.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2018. november 12. 19:39
6-O!
Mich
2018. november 12. 18:12
Azok, akik küldik, és azok, akiknek (állítólag) kellenek a migránsok, persze igent mondanak a migrációra, de ugyanakkor mindenki másra is ráerőszakolnák ezt a döntést - mert kellenek a balekok ebben rendszerben, akik, ha kell, elviszik a balhét...
Mich
2018. november 12. 17:27
Válasz az iszi-ászosnak: AZÉRT, mert olvasták a tartalmát...
anegy_
2018. november 12. 15:26
Remélem az elfogadásig csak a "kibocsájtó " országok maradnak. + az idióta libbant országok vezetői.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!