Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Bajorország: megszületett a CSU-Szabad Választók kormánykoalíció

2018. november 05. 11:02

A bajor választáson jelentősen visszaesett Keresztényszociális Unió a bajor vidéket képviselő Szabad Választók párttal állapodott meg a kormánykoalícióról.

2018. november 05. 11:02

Hétfő reggel aláírta a CSU és a Szabad Választók (Freie Wähler) párt a kormánykoalíciós megállapodást. 

A Bajorországot a világháború óta szinte folyamatosan és nagyrészt egypárti többségben kormányzó CSU az október 14-ei tartományi választáson jelentősen veszített támogatottságából, csak 37 százalékot ért el. Ugyan a legerősebb párt maradt, de szüksége volt koalíciós partnerre a többség érdekében. 

A CSU a Szabad Választók (Freie Wähler) nevű párttal kezdett tárgyalásokba. A jellemzően a bajor vidéki településeket, a helyi önkormányzatok érdekeit és lokális ügyeket képviselő FW nem áll messze ideológiailag a CSU-tól, így nem volt nehéz eljutni a megállapodásig.

A két pártnak 54 százalékos többsége lesz a bajor törvényhozásban.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2018. november 05. 12:51
Bajorország a CSU gyengülése miatti koalíciója példa a többi tartomány számára, ha egyáltalán van még esélyük Németországnak maradni.
catalina9
2018. november 05. 12:00
A CSU a Szabad Választók (Freie Wähler) nevű párttal kezdett tárgyalásokba. A jellemzően a bajor vidéki településeket, a helyi önkormányzatok érdekeit és lokális ügyeket képviselő FW nem áll messze ideológiailag a CSU-tól, így nem volt nehéz eljutni a megállapodásig." helyes!
syphax
2018. november 05. 11:19
Ez így--úgy nagyjából--RENDBEN VAN! Bár EGÉSZ NÉMETORSZÁGBAN is lehetne valami hasonló, mint ami a Bajor Szövetségi Tartományban van.
Bitrex®
2018. november 05. 11:11
Mindegy, kivel társulnak, csak éjjel-nappal induljanak azok a beígért járatok Kabulba, Bagdadba, Lagosba a kitoloncolandókkal a Franz Josef Strauß repülőtérről. Lehetőleg ne maradjon egyetlen üres hely sem a gépeken. Szíriába még állóhely is szóba jöhet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!