Hetvenezer eurót fizettek Ján Kuciak meggyilkolásáért

2018. október 01. 12:28

Ján Kuciak oknyomozó riporter gyilkossági ügyében magyarok is szerepelnek vádlottként.

2018. október 01. 12:28

Az ügyész megerősítette, hogy négy személy ellen emeltek vádat a Kuciak-gyilkosság ügyében – közölte az Új Szó. A többnyire magyarlakta Gúta (Kolárovo) településen a szlovák rendőrség által végrehajtott rendkívüli akciót követően négy vádlott került elő, akiknek közvetlen közük lehet az oknyomozó riporter és menyasszonyának megöléséhez. Név szerint Szabó Tamás, Miroslav Marček, Andruskó Zoltán és Alena Zsuzsová.

A feltételezett megrendelő Alena Zsuzsová, a lövész Szabó Tamás, a sofőr/segítő Miroslav Marček, a közvetítő pedig Andruskó Zoltán lehetett.

A gyilkosnak 50.000 eurót készpénzben fizettek ki Ján Kuciak meggyilkolásáért és megígérték neki egy 20.000 eurós adósság elengedését. Jaromír Čižnár főügyész szerint a bizonyítékok nagyon erősek, de csak akkor lesz nyugodt, ha mind a négy vádlott jogerősen el lesz ítélve. Čižnár megköszönte a külföldi segítségnyújtást a nyomozásban, különösen az Europol részéről. – írja az Új Szó.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2018. október 02. 13:50
Igen, de... jellemfejlődés. Ne mondd, hogy nem hallottál róla. Minden normál embernek megvan az életpályája, amely organikusan változik, építő irányban. Jobb esetben. Persze, van az a populáció, - az, hogy "van", az enyhe kifejezés, inkább "tort ül a világ felett, a holokausztot tőkesúlyként használva", - amely születése pillanatában bekódolt és onnan nem tud szabadulni. Bár, ha pl. a Soros-családot vesszük - Pál és a rókalelkű György - van, aki innen is képes a jó oldalra állni.
a hun
2018. október 01. 17:06
El tudom képzelni, hogy anno JFK merénylője nem kapott ekkora összeget...
kiss.istvan770
2018. október 01. 16:53
Az európai selyemfiúk olcsóbban dolgoznak, és nulla az esélye, hogy elvágják szörnyella nyakát. Beteges ez az öngyilkos hajlam.
röviden
2018. október 01. 16:44
Elég életszerűtlen, hogy Zsuzsova asszony orrolt volna meg ennyire.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!