IOM: Több mint harminc menedékkérő fulladt a Földközi-tengerbe

2018. október 02. 15:29

Közel harmincöten fulladtak vízbe amikor egy újabb menedékkérőket szállító hajó süllyedt el a Földközi-tengeren – adta hírül kedden a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM).

2018. október 02. 15:29

Legkevesebb harmincnégy menedékkérő vízbe fulladt a Földközi-tengeren, míg huszonhatan túlélték a hajójuk elsüllyedését – közölte kedden a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) a marokkói haditengerészetre és egy spanyol mentőszervezetre hivatkozva. 

„A hajó vasárnap óta sodródott hatvan emberrel a fedélzetén. Legkevesebb harmincnégyen vízbefúltak; úgy tűnik, huszonhat túlélő volt” – mondta Joel Millman, az IOM szóvivője a Reuters hírügynökségnek. Hozzátette: értesülései a marokkói haditengerészettől és a Caminando Fronteras spanyol civilszervezettől származnak.

Egy névtelenséget kérő marokkói tisztségviselő közölte: tizenegy holttestet emeltek ki eddig a tengerből. Hozzátette: egy marokkói állampolgár sem volt köztük. Hozzávetőleg 72 ezer menedékkérő érkezett eddig 2018-ban Európába a Földközi-tengeren keresztül. Az IOM szerint mintegy 1600 migráns vagy menedékkérő lelte halálát a veszélyes tengeri átkelés során.

(MTI)

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hentes
2018. október 02. 23:31
Sokkal több hajó kell arra, az embereket menteni mindenkinek kötelező.
gacsat
2018. október 02. 22:46
Kevés.
békalepcse
2018. október 02. 21:46
Már bocsánat, de ezek azért mentek oda, hogy "hajótörést szenvedjenek"! Miért kéne szörnyülködnünk azon, ha sikerült nekik?
Rockpapa
2018. október 02. 21:19
A Marokkói kormány miért nem fogja el az embercsempész bűnözőt,és miért nem lövi agyon helyben, rögtön.Mi Európaiak legyünk ezért is felelősek?Persze lehet hogy az Észak Afrikai kormányok,vezető tisztviselők is benne vannak ebben az üzletben?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!