Brit kamarai szövetség: a globális válság óta a leglassabb növekedés várható a brit gazdaságban

2018. október 08. 18:45

A brit kamarai szövetség hétfői beszámolója szerint a szolgáltatási szektorban negyedszázados mélypontra süllyedt az új munkaerőt kereső vállalatok száma.

2018. október 08. 18:45

A Brit Kereskedelmi Kamarák (BCC) szerint a feldolgozóipari és a szolgáltatási szektorok minden aktivitási, rendelési és foglalkoztatási adata arra vall, hogy a brit gazdaság idei növekedési üteme a leglassabb lesz a globális pénzügyi válság óta.

A brit üzleti vállalkozások érdekképviseletét ellátó szervezet hétfőn ismertetett negyedéves felmérése szerint - amelyben 5600 tagvállalat vett részt - a brit vállalati szektor exportja és exportrendelési állománya a brit EU-tagságról 2016 júniusában tartott népszavazás óta nem volt olyan alacsony, mint most.

A referendumon a résztvevők szűk, 51,9 százalékos többsége arra voksolt, hogy Nagy-Britannia lépjen ki az Európai Unióból. A brit kamarai szövetség hétfői beszámolója szerint a szolgáltatási szektorban negyedszázados mélypontra süllyedt az új munkaerőt kereső vállalatok száma.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!