Merkel nem megy el Erdoğan berlini díszvacsorájára

2018. szeptember 27. 12:01

Berlinbe érkezik Erdoğan török elnök, akit a német szövetségi elnök fogad. A péntek esti díszvacsorától távol marad Angela Merkel német kancellár és sok ellenzéki politikus is.

2018. szeptember 27. 12:01

Recep Tayyip Erdoğan török elnök Berlinbe látogat. A török vezetőt Frank-Walter Steinmeier német államelnök fogadja. Erdoğan először érkezik hivatalos állami látogatásra Németországba.

Péntek este díszvacsorát tartanak az államfői rezidencián Erdoğan tiszteletére, amin azonban nem fog részt venni Angela Merkel német kancellár, ahogy több ellenzéki politikus is elutasította a részvételt – írja a FAZ.

Christian Lindner, a liberális szabad demokraták (FDP) elnöke azért nem megy el, mert „nem akar az Erdoğan-propaganda részévé válni”. De nem vesz részt a vacsorán a Zöldek vezetése és a radikális Baloldal sem, és az AfD négy vezető politikusa sem kíván ott lenni a vacsorán.

Cem Özdemir, a Zöldek korábbi, török származású vezetője viszont elmegy az Erdoğan-fogadásra. Ő ezzel azt akarja üzenni Erdoğannak, hogy az ellenzékiek is a német politika és a demokrácia részei; és egyébként Erdoğannak „látnia kell engem, aki kritizálja az ő autoriter politikáját”.

Erdogan egyébként találkozik majd Merkellel Berlinben – az viszont munkalátogatás lesz.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rajgy
2018. szeptember 28. 08:57
Reméljük jövőre Magyarországra sem jön el a 30. évi határnyitás évfordulója alkalmából. Ő akkor még a Honecker oldalán volt.
fakutya Bobber
2018. szeptember 27. 21:41
Nincs ám kettős jérce. Horst Seehofer elrendelte, hogy az Osmanen Germania hagyjon fel minden tevékenységével. Az Osmanen Germania „súlyos fenyegetést jelent az személyes szabadságjogokra és a lakosságra általában” – közölte a belügyminisztérium. A szervezet betiltását az egyesülési törvény előírásaival indokolják, az Osmanen Germania célja és tevékenysége a büntető törvénykönyvbe ütközik. Horst Seehofer belügyminiszter rendelete az Osmanen Germania mind a 16 helyi szervezetére is vonatkozik. https://vs.hu/kozelet/osszes/torok-nacionalista-motoros-bandat-tiltott-be-nemetorszag-0710
tizuii
2018. szeptember 27. 17:08
erdogán még akkor is elnök marad, mikor merkelt már balzsamozzák.
amayyudan2
2018. szeptember 27. 16:01
Mürkül pont úgy ül ott savanyú arccal, mintha muszlim nőként arra gondolna: "Levettem a fejkendőt, el fog verni a szomszéd széken ülő férjem este otthon, és a következő 2 hétben csak a másik feleséget döngeti"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!