Lavrov: Washington az ultimátumok és a zsarolás eszközeit alkalmazza

2018. szeptember 03. 16:27

Az Egyesült Államok a diplomácia helyett pedig az ultimátumok és a zsarolás eszközeit alkalmazza – hangoztatta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Nemzetközi Kapcsolatok Moszkvai Állami Egyetemének tanévnyitóján.

2018. szeptember 03. 16:27

Az Egyesült Államok revíziónak veti alá a nemzetközi szerződéseket, a diplomácia helyett pedig az ultimátumok és a zsarolás eszközeit alkalmazza – hangoztatta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Nemzetközi Kapcsolatok Moszkvai Állami Egyetemének (MGIMO) hétfői tanévnyitóján tartott előadásában.

Van egy kisebb országcsoport, élén az Egyesült Államokkal, amely nem akar párbeszédet, ehelyett inkább diktátumot – ultimátumokat és zsarolást – akar alkalmazni” – mondta az orosz diplomácia vezetője.

Ennek nap mint nap tanúi vagyunk: mindent revideálnak, kezdve az iráni nukleáris programról megkötött átfogó közös cselekvési programtól, a párizsi klímaegyezményen át az  Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Egyezményig (NAFTA). És most teljes életnagyságában kibontakozik a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) jövőjének problémája is, amelyet az Egyesült Államok egyenesen igazságtalannak és elavultnak nevez” – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mo ching
2018. szeptember 03. 22:40
Vajon minket is meg fog zsarolni pár millió dollárig, mint a lengyeleket az oda telepített amcsi vasakkal?
pemete jakab
2018. szeptember 03. 19:30
"Lavrov: Washington az ultimátumok és a zsarolás eszközeit alkalmazza" Mondjuk a ruszkik nem sokat szoktak ideologizálni: küldik a hadsereget, az meg ledózerolja az adott országot.
VakzKommondor
2018. szeptember 03. 19:27
Mondjuk le is rohangatnák Krím et Az igaz
Világpanoráma
2018. szeptember 03. 17:06
Milliárdos katonai befektetések Katarban: https://vilagpanorama.hu/2018/09/03/milliardos-katonai-befektetesek-katarban/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!