Autókarambolban meghalt Abházia miniszterelnöke

2018. szeptember 09. 09:23

Gennagyij Gagulija Abházia repülőteréről tartott hazafelé, amikor egy szembe jövő gépkocsi belecsapódott autójába.

2018. szeptember 09. 09:23

Autókarambolban életét vesztette szombat éjjel a szakadár georgiai tartomány, Abházia miniszterelnöke, Gennagyij Gagulija.

A kormányfő autóoszlopával Abházia repülőteréről tartott hazafelé, amikor egy szembe jövő gépkocsi belecsapódott autójába – tudatta Kazbek Kimsakov belügyminiszter-helyettes.  A másik sávból áttért gépkocsit egy abháziai fiatal férfi vezette. Az ő állapotáról nem szólt Kimsakov, azt viszont közölte, hogy súlyosan megsérült Gagulija testőre és sofőrje is. A karambol körülményeinek kivizsgálása megkezdődött.  

Abházia az 1990-es évek elején, a Szovjetunió szétesése után vált ki Georgiából. A 2008-as orosz-georgiai háború után Dél-Oszétia mellett – amely felett Tbiliszi sikertelenül próbálta meg fegyverrel visszaszerezni ellenőrzését – Abházia is kinyilvánította függetlenségét. Oroszország mindkét tartományt független államként ismeri el, és a nemzetközi bírálatok ellenére katonákat állomásoztat területükön. 

Abháziát és Dél-Oszétiát Nicaragua, Venezuela, Vanuatu és Nauru ismeri el még független államként, a többi ország Georgia részének tekinti.

(MTI)

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. szeptember 10. 09:09
Georgia a tyúkudvar latin neve? Gyurisztán jobb lenne.
forsteandretredjemann
2018. szeptember 09. 15:13
Nyugodjék békében.
Gombóc XVI. Artúr
2018. szeptember 09. 10:59
Vajon kinek volt az útjában az elvtárs???
matykox
2018. szeptember 09. 10:29
Mecsoda véletlenek vannak! - vélte a KIA, MIA, Haramia nem létező igazgatója.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!