A volt izraeli miniszterelnök egy orvosi kannabisszal foglalkozó cég elnöke lett

2018. szeptember 26. 15:00

Barak az InterCure nevű, orvosi kannabisszal foglalkozó cég globális üzleti kampányának vezetéséért felel.

2018. szeptember 26. 15:00

 

Orvosi kannabiszt gyártó cég elnöki székét foglalta el Ehud Barak volt izraeli miniszterelnök – jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű honlap.

Barak az InterCure nevű, orvosi kannabisszal foglalkozó cég globális üzleti kampányának vezetéséért – havonta mintegy negyven órás munkáért – tízezer dolláros (közel hárommillió forintos) fizetést fog kapni. Cserébe Izrael legnagyobb orvosi kannabiszt gyártó vállalkozásának külföldi üzleti stratégiáját fogja irányítani. Az izraeli tőzsdén jegyzett InterCure a Nasdaq nemzetközi tőzsdéjén történő megjelenést mérlegeli, és jelenleg a Canndock nevű hasonló profilú vállalat megvásárlásán dolgozik, amelynek nevét Canndock Pharmára fogja változtatni.     

A Canndock a gyógyászati célú marihuána kutatásának, termelésének és forgalmazásának úttörő vállalata. Ehud Barak 1999 és 2001 között vezette Izraelt a Munkapárt elnökeként és miniszterelnökként, Benjámin Netanjahu elleni sikeres választási kampányt követően. Később Ehud Olmert, majd Netanjahu kormányában 2007 és 2013 között a védelmi minisztérium élén állt.    

A fizetésen kívül öt százalékos részvényopciót is kap munkájáért a lap szerint. Barak elmondta, az a célja, hogy a vállalat világelsővé váljon a gyógyászati célú kannabisztermékek piacán.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Phötön
2018. szeptember 26. 21:16
Ja, "gyógyászati célú" DDD
thomsen
2018. szeptember 26. 21:11
A helyzet az, hogy az orvosi kannabisz és a valóban jó gyógyszerek egy csomó betegségben. Az opioidok is brutálisak, de ki akarná megvonni pl. azt a saját rákos anyjától, mert mocskoslipsik? Naugye. A trükk, és egyben a probléma az, hogy az orvosi felhasználás jogosságát és célszerűségét megpróbálják egyfajta általános marketing révén összemosni a rendszeres (és hosszú távon káros és pusztító) "rekreációs" használattal és ezzel a megindokolhatatlan toleranciakampány-propagálók vitorlájába IS fújják a szelet.
a hun
2018. szeptember 26. 17:03
"A volt izraeli miniszterelnök egy orvosi kannabisszal foglalkozó cég elnöke lett" Mondjuk, Izrael eddig kannabisz nélkül is eredményesen kábította a világot, hoaxokkal, antiszemitizmussal, relativizálással, tagadással, egyebekkel.
kardosdoktor
2018. szeptember 26. 15:21
Ehud a legvidámabb Barak. Füvet árul. :D Alapjövedelem + fű. Mi lesz ebből?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!