Visszaküldték Marokkóba a Ceuta spanyol exklávéba bejutókat

2018. augusztus 23. 22:44

A spanyolok visszaküldték az összes afrikai migránst Marokkóba.

2018. augusztus 23. 22:44

A spanyol hatóságok visszaküldték csütörtökön Marokkóba azt a 116 fekete-afrikai migránst, aki az előző nap mászott át a határkerítésen Ceuta spanyol exklávé területére. 

A spanyol rendőrség minden hivatalos eljárást lefolytatott kiutasításuk érdekében – közölték meg nem nevezett kormányzati források az EFE spanyol hírügynökséggel, hozzátéve, hogy az eljárást egyenként, jogi segítség mellett folytatták le, a migránsokat ezen kívül egészségügyi ellátásban részesítették.

A migránsokat tízfős csoportokban küldték vissza a kerítés marokkói oldalára, mégpedig egy 1992-es, Marokkó és Spanyolország által aláírt megállapodás keretében.

A spanyol csendőrség szerdán számolt be arról, hogy legkevesebb 116 afrikai migráns mászott át a határkerítésen Marokkóból Ceuta spanyol exklávé területére. 

Csaknem egy hónapja, július 26-án a fekete-afrikai térségből származó 602 határsértőnek sikerült áthatolnia a kerítéseken, amelyeket átvágtak a spanyol polgárőrség akkori közleménye szerint.

(MTI)

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnahungaria
2018. augusztus 24. 09:49
Holnap újra fognak jönni, mert ezek valahol tényleg szerencsétlenek, a "jogvédő" emberkereskedők behülyítették őket és vagy mindenüket pénzzé tették, vagy hitelben jött a legcsóróbbja, azzal, hogy az európai segélyből majd fizet. A legtöbbnek tényleg nincs is hova visszamennie, az NGO-k erre bazíroznak, hogy ne legyen visszaút. A marokkói oldalon már ott a felirat: "Tomorrow try again!" Ezt egyébként egy volt kedves barátnőm bugyiján láttam először :-)
tango47
2018. augusztus 24. 09:43
Kár, hogy visszaküldték őket, mert a Mercedes gyár vezérigazgatója velük töltené föl a betöltetlen álláshelyeiket.
Edvind Johnsson3.0
2018. augusztus 24. 08:30
Átkísérték őket a határon. De nem lehetett volna a sorrendet megcserélni?
Zsolt75
2018. augusztus 24. 08:04
Mik vannak... Hetes cikkely sehol?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!