Megvédte az oxfordi imám Boris Johnsont

2018. augusztus 14. 09:24

Boris Johnson mellé állt a burka-vitában az oxfordi imám, aki egyenesen be is tiltaná a burka viselését, ami szerinte nem része az iszlám előírásainak.

2018. augusztus 14. 09:24

Nem kell bocsánatot kérnie Boris Johnsonnak a burkáról (muszlim női viselet) szóló kijelentése miatt, mely szerint az arcukat burkával takaró nők olyanok, mint a postaládák – közölte az oxfordi muszlim közösség imámja, Taj Hargey

Az imám szerint Johnson szavai szerencsétlenek voltak, de a burka és a nikáb „gyalázatos elemei egy trendi teológiának, ami a vallási szélsőségesség és a militáns iszlám felé vezet”.

Úgy látja: Johnson igazat mondott.

Hargey szerint az arc eltakarása „nem muszlim”, iszlám előtti törzsi időkből származó jelenség, ami „nemek közötti egyenlőtlenséghez és a közösségi összetartozás akadályozásához” vezet.

Az imám szerint az a kérdés, hogy miért engedik meg a liberális demokráciában az arc nyilvános eltakarását, és hogy a „közösségi anonimitás” e formája alapvető emberi jognak számít-e. Hargey szerint az arc eltakarását előírók meghamisítják az iszlám vallást.

Taj Hargey úgy látja: a „fehér liberálisok” meghajolnak az iszlám fanatikusok előtt a gyarmati és birodalmi múltból származó bűntudatuk miatt.

A történet csavarja az, hogy míg Boris Johnson a postaládás hasonlata mellett egyébként azt fejtette ki, hogy nem ért egyet a Dániában bevezetett burkatilalommal, addig az oxfordi muszlim imám éppen a burka betiltása mellett foglal állást. Hargey szerint ugyanis a burkát leginkább szexuálisan frusztrált férfiak találták ki, nem pedig Isten akarja viselésüket, mert így kívánták kontrollálni a nőket. 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Világpanoráma
2018. augusztus 14. 22:45
A menekültek segítőinak kritikája a kitelepítés miatt: https://vilagpanorama.hu/2018/08/14/a-menekultek-segitoinek-kritikaja-a-kitelepites-miatt/
Palepoli
2018. augusztus 14. 13:59
Majd jön Teresa Méj és jol lenácizza ezt az imámot.
izo1210
2018. augusztus 14. 13:45
Ez a szőnyeg pont olyan, mint az ezer (na jó, 30) éves Prince of Persia játék.
OberEnnsinnen
2018. augusztus 14. 09:55
Kezd mindent egészségtelenül eluralni az iszlám, burka, imám, Korán, dzsihád, muszlim, muzulmán estébé - és értelemszerűen - kezd visszaszorulni a történelemben semmi máshoz nem hasonlítható, legembertelenebb népirtásáról szóló igazságbeszéd. Nem vezet ez jóra..., de ha ez kell..., ráadásul, még jobban összezavarodik az ember: "MUZULMÁN FIATALOK LÁTOGATTAK AUSCHWITZBA MTI 2018. augusztus 10, péntek Zsidó fiatalok kísérték el őket a haláltáborba. Az egykori náci német haláltáborba, Auschwitzba látogatott csütörtökön németországi zsidó és muzulmán fiatalok csoportja. A náci Németország 1940-ben eredetileg lengyel foglyok számára létesítette az auschwitzi (Oswiecim) koncentrációs tábort. A táborkomplexumba deportáltak számát 1,3 millióra teszik. Közülük 1,1 millió volt zsidó, de sok volt a lengyel, roma deportált és a szovjet hadifogoly is. A haláltáborban meggyilkolt, elpusztult emberek száma legalább 1,1 millió volt." 6,0 millió vs 1,1 millió. Az ember csak kapkodja a fejét, de erről nem a valóban meggyilkoltak tehetnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!