Macron: Riasztó a Szíriában kialakult helyzet

2018. augusztus 27. 13:50

A francia elnök úgy gondolja, „végzetes hiba" lenne hagyni, hogy Bassár el-Aszad elnök hatalmon maradjon.

2018. augusztus 27. 13:50

Riasztónak nevezte a Szíriában kialakult helyzetet Emmanuel Macron francia államfő, aki szerint „végzetes hiba" lenne hagyni, hogy Bassár el-Aszad elnök hatalmon maradjon.

„Ki az oka a menekültek ezreinek? Ki mészárolta le a saját népét? Nem Franciaország dolga kijelölni Szíria új vezetőit, de a mi feladatunk és érdekünk biztosítani azt, hogy a szíriai nép olyan helyzetbe kerüljön, hogy azt meg tudja tenni" – mondta Emmanuel Macron francia a nagykövetek hagyományos éves értekezletének megnyitó beszédében hétfőn Párizsban. A köztársasági elnök szerint „a helyzet jelenleg riasztó, miután a rezsim újabb humanitárius katasztrófa megteremtésével fenyeget Idlib tartományban, és semmilyen szándékot nem mutat arra, hogy hajlandó lenne bármilyen politikai átmenetről tárgyalni".

A hét éve tartó szíriai konfliktusban több mint 300 ezren vesztették életüket és 5,6 millióan menekültek el a szomszédos vagy az európai országokba.

(MTI)

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2018. augusztus 27. 19:05
Macron egy Rothschild rabszolga. Nincs súlya, súlytalan, mert nem ő a megmondó Franciaországban, hanem a zsidó bankárvilág és elsősorban a Rothschildok. Ők is rakták erre a posztra, míg előtte bankalkalmazott volt náluk. Macron csak a hangszóró, aki felolvassa a Rothschild parancsait.
antioxi
2018. augusztus 27. 18:26
Macron (a genya) nem véletlenül nyomul Szíria-ügyben, szeretné vissza szerezni (ismét valamilyen formában befolyása alá helyezni) ezt az országot. Az 1-2. világháború után vonalzóval húzták meg (egyebek mellett) Szíria, Libanon határait amik francia fennhatóság alá kerültek (=gyarmattá váltak) és a francia nyelv a két országban mai napig általánosan használt. Macron (a genya) még reméli, hogy a Közép-Keleten ismét meghatározó tényező lehet Franciaország. Ez a lényeg.
formaegy
2018. augusztus 27. 16:13
Végzetes hiba lenne hagyni, hogy te és a merkelhitler anyád (vagy szeretőd?nálad ez a korosztály jön be) továbbra is beleszóljon Európa politikájába! Amúgy pedig te féreg Macron, ki a büdös francnak képzeled te magad, hogy belepofázz más ország belügyébe? Nem okoztatok még elég bajt? Mocskos aljas trógerok vagytok! Ahol megfordultok ott csak a gyilkolás, fájdalom, egy halom rom marad! Hogy a fenébe ne szólnál bele más ország életébe, amikor a sajátjaidat kinyírod a mocskos merkelcsordával! Az a legnagyobb baj, te dög, hogy amíg te és a merkelhitlered létezik, addig béke nem lesz! Aljasok vagytok!
citra
2018. augusztus 27. 16:06
https://www.youtube.com/watch?v=metv4vRVvFk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!