Lövöldözés történt a floridai Jacksonville városában

2018. augusztus 27. 07:24

Lövöldözés volt a floridai Jacksonville városában egy videojáték-versenyen, többen meghaltak.

2018. augusztus 27. 07:24

Lövöldözés volt helyi idő szerint vasárnap délután a floridai Jacksonville városában egy videojáték-versenyen, többen meghaltak, köztük a feltételezett elkövető is, aki források szerint önmagával végzett.

A Miami Herald című lap információi szerint a halálos áldozatok száma négy, a sebesülteké tizenegy. A rendőrség tájékoztatása szerint a sebesültek állapota stabil, nincsenek életveszélyben. Más források szerint hat embert szállítottak kórházba, egyikőjük állapota válságos.

A helyi hatóságok közölték, hogy az incidensnek vége, egy elkövető volt. Amerikai sajtóközlések szerint a lövöldözés a Jacksonville belvárosában lévő Jacksonville Landing nevű, folyóparti fesztiválközpontban történt, azon belül is a GLHF Game Bar e-sport bárban, ahol éppen a Madden NFL 19 nevű, országos amerikai futball videojáték-verseny selejtezője zajlott. A Los Angeles Times című lap a verseny egyik résztvevőjére hivatkozva azt írta, hogy az elkövető a versenyen vett részt, és azután nyitott tüzet, hogy kikapott a játékban.

A szóban forgó meccset élőben közvetítették, a világhálón közzétett egy felvételen az látható és hallható, hogy egy szabadrúgás nyomán valaki – vélhetően az elkövető – mérgesen felkiállt, majd az egyik játékos pólóján egy vörös lézer jelenik meg. Ezt követően tizenkét lövés hallható, melyeket fájdalmas kiáltások kísérnek.

Mike Williams seriff nem kívánta kommentálni a lapértesülést a lövöldözés okáról. Rick Scott, Florida republikánus kormányzója bejelentette: a helyi hatóságok megkapnak minden segítséget, amit csak kérnek. A Fehér Ház közleménye szerint Donald Trump elnököt tájékoztatták a történtekről, az elnök folyamatosan figyelemmel kíséri a helyzet alakulását.

(MTI)

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kizökkentidő
2018. augusztus 27. 12:34
Odaát az időjós a golyózáporokat is bemondja.
Derek Zoolander
2018. augusztus 27. 08:26
Úgy tűnik egyre jobban terjed ez a "járvány" : hogyha problémád van magaddal vagy a világgal, el kell kezdeni gyilkolászni.
czsolt5
2018. augusztus 27. 08:02
Hihetetlen, hogy a Föld bolygó legokosabb lénye nem tud soha előre gondolkodni, hogy tragédia történhet egy ilyen nagy érzelmi hullámvasutakat kavaró versenyen, és pl. kötelezően fémkeresőzni belépésnél. Mindig tragédia kell, hogy történjen, és embereknek kell meghalni ahhoz, hogy változás legyen.
Peter8811
2018. augusztus 27. 07:55
David Katz utolsó szavai ezek voltak Bokros Lalyos!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!