Kedves Jacinda, ha lesz üresedés, szólunk! – Nő, princípium, Új-Zéland

2018. július 18. 09:49

Bárhogy is döntünk a gyerekvállalásról, ez a nő egy rendíthetetlen példakép az új-zélandi nők és kislányok számára.

2018. július 18. 09:49
D. Tóth Kriszta

„Neve Te Aroha Ardern Gayford éppen ma négyhetes. Édesanyja két hét múlva visszaül az új-zélandi kormány miniszterelnöki székébe, az apukája pedig átveszi otthon az irányítást.

Jól van ez így? Ezt döntse el mindenki maga, a lényeg úgysem az, hogy te vagy én mit gondolunk erről; hanem az, hogy annak a háromfős pici családnak, 18 ezer kilométerre Magyarországtól, most így jó.

Mindenkinek így kellene csinálnia? Nem, ezt senki nem állítja, ők sem. Az viszont biztos, hogy az ottani lányoknak új ikonjuk született, aki fontos alternatívát mutat nekik – ahogy az új-zélandi Lucy Blade írta:

»Jacinda Ardern sztorija számunkra a bátorságról szól. Arról, hogy felállsz, és azt mondod: igen, képesek vagyunk kihordani a gyerekeinket és aztán folytatni a munkánkat. Bárhogy is döntünk a gyerekvállalásról, ez a nő egy rendíthetetlen példakép az új-zélandi nők és kislányok számára, aki azt tanítja: húzd ki magad, légy határozott és büszke arra a bizonyos döntésre, és arra, hogy nő vagy a férfiak világában.«”

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
urga
2018. július 19. 15:16
"»Jacinda Ardern sztorija számunkra a bátorságról szól. Arról, hogy felállsz, és azt mondod: igen, képesek vagyunk kihordani a gyerekeinket és aztán folytatni a munkánkat." De ha egy macskakölyköt valaki idő előtt elszakítana az anyjától, ugyanezek, akik most bátorságról hadoválnak, állatkínzást emlegetnének. Jogosan. Ami egy háziállat kölyke esetében lelketlenség, egy ember csecsemőnél nem az? D. Tóth Kriszta egy pillanatig is végiggondolta, hogy mit ír??
leech1
2018. július 19. 07:06
Magyarországon, Magyar nőkröl, Magyar körülmények közöt született, Magyar gyerekekről kellene írnod D.Tóth ! Vagy azt megteszi valamelyik 18000 kilométerre levő Új Zélandi zsurnaliszta ? Ugye nem ? Az nem èrdekel senkit . Itt mindenki mindennel foglalkozik , csak a Magyarok gondjával bajával , soha senki ! Mindegy, vedd fel a fizetésed !
yes_we_can
2018. július 19. 00:54
Ez a szopós hogyan tervezte a gyerekvállalást?
írmag
2018. július 18. 22:32
Nálam magyarázatra szorul "Így döntött az ország, a nemzet, a diaszpóra." szöveg. Nekem a diaszpóráról mások az ismereteim. Ennél azért jóval igényesebb fogalmazást várnak a magyarok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!