Az amerikaiak és a földrajz

2018. július 27. 07:44

„Afrika?” – „Az egy kontinens, nem ország.”

2018. július 27. 07:44

Jimmy Kimmel showműsorában amerikai járókelőket kérdeztek, hogy nevezzenek meg egy tetszőleges országot a világ térképén. 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2018. július 27. 19:50
Az európaiak is szépen lebőgnének, ha a az USA államait kellene megmutatni a térképen (Bár, az amerikaiak között is biztosan szép számmal vannak ilyenek). Viszont a "nagy magyarok", a nacionalisták szerintem szintén lebőgnének (jó persze, nem csak ők, de ugye ők hivalkodnak a magyarságukkal), ha a pl. a 19. századi végi magyarországi megyéket kellene megnevezni, megmutatni.
Akitlosz
2018. július 27. 19:00
Nehéz is okosabbnak lenni egy ötödikesnél. Kérdés: Budapest melyik európai ország fővárosa? https://www.youtube.com/watch?v=r8pnec4Hxps
annamanna
2018. július 27. 16:20
"A HÁBORÚ: BÉKE A SZABADSÁG: SZOLGASÁG A TUDATLANSÁG: ERŐ” "A Fahrenheit 451 egy 1953-ban megjelent disztópikus sci-fi regény Ray Bradbury tollából. A regény egy olyan jövőbeli Amerikában játszódik, ahol betiltották az olvasást, és elégetik a könyveket.[1] Központi témája a televízió irodalomra mért negatív hatása, és felhívja a figyelmet az olvasás és az önálló gondolkodás fontosságára. A Fahrenheit 451-ben ábrázolt társadalom kártékony hatásúnak találja az irodalmat; információt csak televíziós műsorokból és képregényekből lehet szerezni, melyeket erőteljesen meghamisítottak és cenzúra alá vetettek.[2]" https://hu.wikipedia.org/wiki/Fahrenheit_451_(reg%C3%A9ny) "A jövő Amerikájában nem minden ember egyenlő születésétől fogva, de a kormánynak feltett szándéka, hogy mégis mindenki egyenlő legyen. Ez a vezérlő elv Kurt Vonnegut futurisztikus világában, ahol az olyan zseniális ifjaknak mint Harrison Bergeron (Sean Astin) egyszerűen nincs helyük. Harrison megpróbál kitörni a középszerűség börtönéből, mely mindenkit egyformán átlagbutává és átlagcsúnyává alakít." https://port.hu/adatlap/film/tv/harrison-bergeron-harrison-bergeron/movie-62982 Hülyék Paradicsoma https://videa.hu/videok/film-animacio/hulyek-paradicsoma-pWmCIGK6awxCipzh "12. szín – Falanszter: (...) A rend nevében föladott szabadság leveszi ugyan az ember válláról az egyéni döntés és felelősség terhét, de meg is fosztja mindattól, ami emberivé teszi az életet. Éppúgy a haszonelvűség uralkodik, mint a londoni színben, de most nem individuális szinten, hanem egy központi akaratnak alárendelve." http://erettsegi.com/tetelek/irodalom/madach-imre-az-ember-tragediaja-helyszineinek-elemzese/ "Az Autokrácia a tökéletes létezés, ahol nincs többé hajléktalanság, éhezés, munkanélküliség. Minden egyén a maga ura - felszólító mondatok nincsenek is többé. 0712869354 tökéletes egyén az Autokráciában, tökéletes állással, tökéletes étrenddel - ám egy tökéletes napon furcsa idegen tör be lakosztálya tökéletes világába, aki megpróbálja elhitetni vele: az Autokrácia egészen más, mint aminek látszik..." https://www.youtube.com/watch?v=BFIRpJkKXsc "A szépségedet elcsúfítják Hogy ne tudjál kitűnni Így veszélytelen leszel rájuk Akár az összes többi" https://www.youtube.com/watch?v=8UekjGkUmP0
BircaHang
2018. július 27. 14:39
Az amerikai oktatási rendszer olyan, mint amit Hitler tervezett bevezetni a háború megnyerése után a volt szovjet területeken.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!