Százötvenmillió éves dínócsontvázat árvereztek el Párizsban

2018. június 05. 09:32

A szinte teljes egészében fennmaradt csontváz egy húsevő dinoszaurusz maradványa lehet.

2018. június 05. 09:32

2,36 millió dollárért (642 millió forintért) kelt el egy 150 millió éves dinoszauruszcsontváz a hétfőn Párizsban megrendezett árverésen. 

A csaknem 9 méter hosszú, 2,6 méter magas, szokatlanul teljes, mintegy 70 százalékban fennmaradt csontváz egy húsevő dinoszaurusz maradványa lehet a jura korszakból. 

Az őshüllőnek üreges csontjai, lábain pedig három ujja volt, de olyan vonásokkal is rendelkezett, amelyek nem illenek az eddig ismert dinoszauruszokra - mondta el az Aguttes aukciósház paleontológus szakértője.

A ritka dínómaradványt, amelyet az Eiffel-toronynál állítottak ki, egy magánvásárló vette meg, aki nem kívánta nyilvánosságra hozni a nevét.

A csontvázat 2013-ban Wyomingban találták. Az aukciósház engedélyezte, hogy a vásárló adjon nevet a dinoszaurusznak, amennyiben a névadás megmarad a tudományos, a tárgyhoz tartozó keretek között.

Az eladási ár egy részét két közhasznú szervezet kapja, amelyek veszélyeztetett fajok megmentéséért küzdenek.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. június 05. 14:35
És ki volt az eladó? Ha találnék egy ilyen csontvázat akkor azt elkobozná tőlem az állam. Mert ki mit talál az az államé. Aztán meg eladja vagyonért?
még fokozza
2018. június 05. 13:20
"két közhasznú szervezet kapja, amelyek veszélyeztetett fajok megmentéséért küzdenek." Nálunk ezeket a fennmaradásért küzdő szervezeteket betiltják a hobbivadászok.
rajgy
2018. június 05. 11:13
Az eladói tálentummal rendelkező tulajdonos drámai elbeszéléssel ecsetelte hogyan ejtette el önkezével az emberevő dinoszauruszt... (ereinkben meghült a vér)
gabor7th
2018. június 05. 09:45
Jobb is, hogy kimentik onnan mielőtt felrobbantaná egy migráns, vagy a betörő csőcselék...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!