Menedékkérőket szállító hajó köthetett ki Máltán

2018. június 27. 20:24

A mentőhajó egy német civil szervezeté, de a német kormány nem jelezte, hogy befogadna róla akárkit.

2018. június 27. 20:24

Befutott a máltai főváros, Valletta kikötőjébe szerda este a Mission Life német civil szervezet Lifeline nevű mentőhajója mintegy 230 migránssal és 17 fős legénységgel a fedélzetén.

A hajó hat napon át várakozott a kimentett emberekkel a nemzetközi vizeken Málta előtt a Földközi-tengeren, mert nem kapott engedélyt a kikötésre az Európai Unióban. A mentőhajó előtt korábban Spanyolország, Olaszország, és Málta sem nyitotta meg kikötőit. Végül azonban Joseph Muscat máltai miniszterelnök szerdán közölte, hogy a hajó kiköthet a szigetországban.

A máltai kormány egyik szóvivője szerint négy embert, köztük három újszülöttet a fedélzetről haladéktalanul kórházba kell szállítani. A mentőhajó utasait rendőrök és orvosok fogadták a kikötőben.

Eddig nyolc ország – Írország, Olaszország, Luxemburg, Portugália, Franciaország, Málta, Belgium és Hollandia – ajánlotta fel, hogy befogad migránsokat a Lifeline-ról.

(MTI)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2018. június 28. 08:43
"A mentőhajó egy német civil szervezeté, de a német kormány nem jelezte, hogy befogadna róla akárkit." Először is ez nem mentőhajó! Embercsempész hajó! A felségvizek határánál várják a merkelcsordát, és felszedegetik őket, hogy áthajózva a tengert (ugye milyen érdekes) nem N.o.-ba aki az egész embercsempészetet folytatja, hanem más országok nyakába varrja a merkelcsordát! Minden ilyen hajót le kell foglalni, és a személyzetet letartóztatni, a merkelcsordát pedig vissza a kiinduló felségvizekre, vagy Németországba! Azért jó vastag bőr van a képükön a németeknek! Európa sírásói!
hátakkor
2018. június 28. 07:24
A kapitány vizsgálati fogságban van már?
Türelem
2018. június 27. 20:49
Az MTI, szokásához híven lényegi információkat hallgat el, alkalmatlan a szerepére. Málta csak úgy engedélyezte a kikötést, hogy kizárólag azok számíthatnak befogadásra, akik menedékjoggal rendelkeznek, a többieket visszaküldik. Persze itt jön a probléma lényege, hová küldik Őket, amikor ennek nemzetközi jogi háttere rendezetlen. Kiemelendő, hogy Németország a rá nehezedő nyomás, a lebegtetett tárgyalási készség ellenére is elzárkózott a befogadás elől. A migrációs bizniszbe beszállt civil szervezetek vezetői egyből a német Salvininek nevezték Seehofert. Másik fontos információ, amit az MTI elhallgatott, a hajót lefoglalták és büntető eljárást indítanak a kapitány ellen. A líbiai Parti Őrség vezetője üdvözölte az olasz kormány azon döntését, amely szerint lezárják az olasz kikötőket a civil szervezetek hajói előtt. Valami elkezdődött, talán még megmenthető Európa egy része.
Bitrex®
2018. június 27. 20:43
A hajót el kell süllyeszteni, a legénységet letartóztatni. Az Aquarius jelenleg Marseille-be tart, hogy lecserélje a crew-t, mert a régi csapat nem léphet be egyetlen kikötőbe se.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!