Ketten meghaltak a malmői lövöldözésben

2018. június 19. 07:15

A svéd hatóságok kijelentették: nem terrorcselekmény történt, a lakosságnak nincs mitől tartania.

2018. június 19. 07:15

 A kórházban életét vesztette két fiatal a svédországi Malmőben történt hétfő esti lövöldözés sebesültjei közül – közölte hajnalban a helyi rendőrség. A korábbi médiabeszámolók öt sebesültről szóltak. A rendőrség honlapjára feltett keddi közlemény szerint egy 18 éves fiatalember és egy 29 éves férfi életét már nem tudták megmenteni az orvosok.

A Malmö központjában történt lövöldözésről a svéd hatóságok kijelentették, hogy nem terrorcselekmény történt, a lakosságnak nincs mitől tartania. Az Aftonbladet című napilap úgy értesült, hogy az incidens egy rendőrőrs közelében történt, így a rendőrök gyorsan kiértek a helyszínre. Szemtanúk az újságnak arról számoltak be, hogy 15-20 lövést hallottak. A híradások szerint a rendőrség szemtanúkat kérdezett ki a helyszín lezárását követően.

Az AP amerikai hírügynökség szerint az utóbbi években helyi bandák viszálykodnak egymással a befolyásért és területért a nagyobb svéd városokban.

(MTI)

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magnézium
2018. június 19. 11:08
"Nem terror cselekmény történt" = "A svéd lakosság biztonságban van.". Csak én nem értem ezt a logikát? Megölnek embereket, de mivel nem terroristák voltak (állítólag), ezért nincs oka félni a lakosságnak?
DrPepper
2018. június 19. 09:31
Ahol vannak rivális bandák ott no-go zónák is szoktak lenni.
luzitanxaver
2018. június 19. 08:50
Felfegyverzett bandák mászkálnak az utcán és néha leszámolgatnak egymással --> a lakosságnak semmi oka a félelemre. Világos, mint a vakablak. A San Pedro Sula-i, a tegucigalpai meg a Ciudad Juárez-i lakosságnak sincs semmi oka a félelemre.
matykox
2018. június 19. 08:49
Hogy is lehetne terror? Hát már szabadon vadászni sem szabad Malmöben? Ilyen, amikor "svéd", ún. "fiatalok" csak élnek az "emberi jogaikkal". Mint a prostitúció, a kábszer-kereskedelem, és egyéb, régi polgári erények.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!