Kreml a Babcsenko-ügyről: Le akarják járatni Oroszországot

2018. május 30. 18:12

Propagandahatást kíván kelteni, provokál, és Oroszországot akarja lejáratni Ukrajna az orosz külügy szerint. Moszkva arra a hírre reagált, hogy kiderül: mégis életben van egy kedden állítólag meggyilkolt orosz újságíró.

2018. május 30. 18:12

Nyilvánvalóan propagandahatást kívántak kelteni Kijevben az Arkagyij Babcsenko orosz állampolgárságú újságíró állítólagos meggyilkolásáról szóló történettel, de az, hogy életben van, jó hír – írta Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő szerdán Facebook-oldalán.

„A legjobb hír, hogy Babcsenko életben van. Bárcsak mindig így lenne. Sajnos, más esetekben a színjáték nem jött össze. Nyilvánvaló, hogy a történettel propagandahatást akartak elérni” – tette hozzá Zaharova.

Az ukrán biztonsági szolgálatok provokációjának célja Arkagyij Babcsenko orosz állampolgárságú újságíró állítólagos megölésével hasonló ahhoz, amit a brit hatóságok akartak elérni Oroszország megvádolásával Szergej Szkripal orosz-brit kettős ügynök és lánya megmérgezésével – ezt már  Konsztantyin Koszacsov, az orosz parlament felsőháza külügyi bizottságának elnöke jelentette ki.

„Még előttünk áll, hogy kiderítsük a részleteket, de a cselekedetek megfigyelhető logikája ugyanaz (mint Szkripálék ügyében), mindenáron le akarják járatni Oroszországot” – válaszolt Koszacsov a TASZSZ orosz hírügynökség megkeresésére.

Vaszil Hricak, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) vezetője szerdai kijevi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy életben van Babcsenko, s állítólagos megölése Kijevben egy különleges művelet volt.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polnemkor
2018. május 30. 20:43
Ukránok (CIA, Moszad) valóban ki akarták nyírni, valami malőr folytán nem a megfelelő embert lőtték hátba, bocsi, ki kellett találni valami fedősztorit - mondjuk igen bénára sikerült, dehát sietniük kellett. Részvét a tévedés alanyának és a hozzátartozóinak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!