Járóka Lívia: Tele van csúsztatásokkal az EP nőjogi bizottságának véleménye

2018. május 15. 07:34

A fideszes uniós képviselő felháborítónak tartja, hogy a jelentésben a családnak a magyar alaptörvényben is rögzített fogalmát szűknek, illetve elavultnak tartják, és az abortusz szabályozása miatt is bírálják hazánkat.

2018. május 15. 07:34

Féligazságokkal és csúsztatásokkal telinek, ezért elfogadhatatlannak tartja Járóka Lívia az Európai Parlament (EP) nőjogi szakbizottságának (FEMM) a magyarországi helyzetről szóló véleményét. A belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottság (LIBE) jelentéséhez fűzött dokumentumról kedden szavaz az uniós grémium – írja keddi számában a Magyar Idők.

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője szerint aláássa az EP pártatlanságát a FEMM magyarországi helyzetről szóló véleménye, amely tele van rémhírekkel, féligazságokkal, csúsztatásokkal, félremagyarázásokkal és helyenként hazugságokkal, viszont egyetlen olyan intézkedést, előrelépést sem említ meg, amely jó példaként szolgálna.

A politikus felháborítónak tartja, hogy a német szociáldemokrata párti Maria Noichl nevével fémjelzett jelentésben a családnak a magyar alaptörvényben is rögzített fogalmát szűknek, illetve elavultnak tartják, de szavai szerint azt sem indokolja semmi, hogy a különvéleményben kiemelik a nők elleni erőszakot, és arra hivatkozva az isztambuli egyezmény mielőbbi ratifikálására szólítják fel Magyarországot, mintha nálunk több erőszak érné a nőket az uniós átlagnál.

Több roma szervezet szakértőjével is egyeztettem, és ez alapján kijelenthetem, hogy a dokumentum azon állítása is megalapozatlan, hogy a cigány nőknek az orvosi ellátáshoz való joga csorbulna" – fogalmazott Járóka Lívia, hozzátéve: a dokumentumnak az a pontja, amely szerint a migráns nők orvosi ellátáshoz való joga sérül Magyarországon, egyenesen képtelenség, mert a bevándorlóknak pusztán a státuszuk alapján semmilyen egészségügyi szolgáltatásra nincs jogosultságuk, leszámítva a sürgősségi beavatkozásokat.

Az abortusz tekintetében a többi uniós tagállamban hasonló a helyzet, mint Magyarországon, a jelentésben mégis ósdinak bélyegzik a terhességmegszakításhoz való hozzáállásunkat – mondta Járóka Lívia. A képviselő több olyan javaslatot is benyújtott, amely ellenpéldákat hoz fel, megemlítve a pozitív intézkedéseket. „A mi álláspontunkat támogatja Anna Záborská szlovákiai képviselő, aki az Európai Néppárt részéről a vélemény árnyék-jelentéstevője. Ő is módosító javaslatokat adott be, és hasonlóképpen jártak el a csehek is” – közölte Járóka Lívia.

(MTI)

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luga
2018. május 15. 11:47
Majd megtanítják őket a nőjogra a becsalogatott muszlimok. Mert megérdemlik.
amarna
2018. május 15. 11:28
Az eu-val kötött alapszerződés nem tartalmazta,hogy súlyosan beavatkozhassanak Országunk belügyeibe---gazdaságilag pedig---nincs semmi fogás rajtunk--SŐT!!!! Elég legyen a piszkálódásokból!!!!!!!!
zakar zoltán béla
2018. május 15. 11:21
A csúsztatás=hazugság!!!!!!!!!!!
fogas paduc
2018. május 15. 11:19
Az is hátrányt jelent a nőknek a nyugathoz képest, hogy a férfiak itt még pisilhetnek állva, továbbá a füttyögés esetleg a lélegzet elakadása egy csinos hölgy láttán az utcán még nem számít szexuális zaklatásnak. Nyugaton a férfi puszta léte is szexuális zaklatásnak számít, ha semmit nem csinált akkor is, mert csinálhatott volna..... A nők méhében küretkanállal való kaparászás pedig a női egyenjogúság megtestesülése....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!