Francia védelmi miniszter: az iráni atomalku nem tökéletes, de a béke forrása

2018. május 08. 09:54

Florence Parly francia védelmi miniszter szerint az atomalku sikeresen felfüggesztette Irán katonai célú atomprogramját, az irániak pedig tiszteletben tartják a megállapodást.

2018. május 08. 09:54

Az iráni atomprogramról kötött nemzetközi megállapodás nem tökéletes, de a béke forrása egy robbanékony régióban – hangsúlyozta Florence Parly francia védelmi miniszter kedd reggel az RTL rádióban. Parly arra az álláspontra helyezkedett, hogy az atomalku sikeresen felfüggesztette Irán katonai célú atomprogramját, az irániak pedig tiszteletben tartják a megállapodást.

Irán több mint tízévnyi tárgyalás eredményeként 2015-ben kötött megállapodást az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagjával és Németországgal. Ennek értelmében az iszlám köztársaság korlátozza nukleáris programját, cserébe a nemzetközi közösség az Iránt sújtó szankciók nagy részét feloldotta. Donald Trump amerikai elnök szerint a megállapodás hemzseg a hibáktól. Trump magyar idő szerint kedd este jelenti be, hogy az Egyesült Államok tartja-e magát a megállapodáshoz.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!