Röplapokon terjesztik Cannes-ban, hogy kell „megfelelően viselkedni”

2018. április 28. 13:32

A filmfesztiválon így küzdenek a szexuális zaklatás ellen.

2018. április 28. 13:32

Kampányt indítanak a szexuális zaklatások ellen Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon, többek közt röplapokon hívják majd fel a résztvevők figyelmét arra, hogy viselkedjenek megfelelően.

A francia kormány nőjogi ügyekben illetékes legmagasabb rangú tagja pénteken jelentette be, hogy megegyeztek a világhírű seregszemle szervezőivel a kampányról, amelynek részeként segélyvonalat is létrehoznak az esetleges áldozatok és szemtanúk számára, hogy jelenthessék az eseteket.

Marlene Schiappa, a nők és a férfiak egyenjogúságáért felelős államtitkár emlékeztetett arra, hogy Harvey Weinstein, a szexuális zaklatási botrányok sorozatába belebukott filmmogul többek között állítólag Cannes-ban is megerőszakolt és zaklatott nőket.

A politikus irodájának tájékoztatása szerint a francia kormány sürgeti, hogy más fesztiválok és események is csatlakozzanak erőfeszítéseikhez.

Weinstein-botrány kirobbanása óta a filmfesztiválok önvizsgálatot tartanak, átírják viselkedési kódexüket és megkettőzött erővel próbálnak tenni az egyenjogúságért – jegyezte meg tudósításában az AP amerikai hírügynökség.

Az idei, 71. Cannes-i filmfesztivált május 8. és 19. között rendezik.

(MTI)

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2018. április 30. 06:17
Hát hogy kell ? Krisztus követésében...
atila68
2018. április 29. 14:10
Értelme semmi.
Rockpapa
2018. április 29. 07:43
Aművészvilág amióta csak létezik így működött,és igy is fog működni.(sajnos)Egy kis malackodásért siker,karrier vár rájuk.Ezt őn nagyon is tudják,és többnyire vállalják is.Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok magától ajánlja fel.Ez a legősibb szakma.Valamit ,valamiért.Természetesen tisztelet annak a kevés kivételnek.De őket nem is ismerjük,mert nem viszik semmire.
Paul
2018. április 28. 22:21
CSÖCSÖRÉSZNI TILOS!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!