Kim Dzsongun átlépte a koreai határt és békéről tárgyal

2018. április 27. 09:10

Észak- és Dél-Korea atommentesítésről és békéről tárgyal. Kim Dzsongun történelmi gesztust téve átlépte a panmindzsoni határt is.

2018. április 27. 09:10

Kim Dzsongun észak-koreai vezető és Mun Dzsein dél-koreai elnök tárgyalni kezdtek a Koreai-félsziget atommentesítésről. A két koreai vezető péntek reggel találkozott és a nukleáris leszerelésről, a két ország viszonyának javulásáról és egy formális békeegyezményről folytatott megbeszélést – írja a CNN. A szakértők szkeptikusok abban a tekintetben, hogy Észak-Korea részéről komoly az atommentesítés szándéka, hiszen Kim Dzsongun rezsime sok időt és erőforrást áldozott a fegyverkezésre.  

Határátlépés

 

A két elnök a Koreát elválasztó demilitarizált zónában találkozott, aztán átlépett a demarkációs vonalon Dél-Koreába. Ezzel Kim Dzsongun lett az első észak-koreai vezető, aki átlépett Dél-Koreába, a koreai háború 1953-as lezárulta óta. 

A dél-koreai Szöulban városszerte óriási plakátok jelentek meg a „Béke, egy új kezdet” szlogennel, mások az egységes Koreai-félszigetet ábrázolják.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Polly néni
2018. április 27. 19:05
Jó hír, hogy "barátkoznak" egymással, mégis csak egy népről van szó. De, a megszálló amerikaiak nem fognak örülni, ha el kell húzniuk onnan. Mert akkor ki fogja megvédeni a demokráciát?
Mystes
2018. április 27. 11:56
nekem amúgy tetszik, hogy a két koreai vezető a "nagyokat" megelőzve, tárgyal/békül. elképzelhetjük, hogy az ország kettészakítottságát úgy élik meg, mint a beavatkozó (nagy)hatalmak műve, aminek keresztbe akarnak tenni - jogosan.
Hentesli
2018. április 27. 11:46
Kész van a technika,jó a pozíció -- lehet egyezkedni. Látszólag a kimunoka a békélés hangadója,a háttérben meg szerintem kína és az oroszok akarják elhappolni amerika elől a béke és egyesítés jogát saját szájíz szerint.
Megtalálta
2018. április 27. 11:05
Ő lenne az a figura, aki állítólag rakétával végeztetett ki embereket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!