Visszadobta a Kreml Putyin pártjának egyik törvényjavaslatát

2018. március 29. 22:37

A hazafias nevelésről szóló törvényjavaslattal akadt probléma.

2018. március 29. 22:37

Nem fogadta el a Kreml a kormányzó Egységes Oroszország párt egyik törvényjavaslatát, mely az orosz gyermekeket fiatal koruktól kezdve hazafiságra nevelte volna – írja a The Moscow Times.

A The Moscow Times emlékeztet: még 2016-ban úgy nyilatkozott Vlagyimir Putyin elnök, hogy az orosz nemzeti ideológia nem más, mint a patriotizmus, mely áthatja az ország oktatási rendszerét és állami médiaviszonyait. Ennek elősegítésére állami program is indult, melynek célja, hogy 2016 és 2020 között 8 százalékkal növekedjen a hazájukra büszke oroszok száma, és 10 százalékkal megnőjön az érdeklődés a hadseregbe való jelentkezés iránt.

Mégis, most az Egységes Oroszország „hazafias nevelésről” szóló javaslatát az orosz elnöki hivatal visszadobta, mondván, hogy az homályos, és átfedésben van más jogalkotási aktusokkal. Az orosz alsóház, a Duma korrupcióellenes bizottságának alelnöke elmondta, a törvényjavaslatot ősszel tárgyalják újra.

Anatolij Vibornij kifejtette: igény van a közvélemény részéről, hogy megtudják, „mi is az igazi patriotizmus”, mivel sokan összekeverik azt a nacionalizmussal.

A visszadobott törvényjavaslat „az erkölcsi és spirituális értékek alapjaként” erősítette volna a hazafiságot, az egészséges életmódra, és az utódlás fontosságára hívta volna fel a figyelmet.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2018. március 30. 09:10
Ne felejtsuk el, hogy mar nincs olyan hogy "Putyin partja", mivel fuggetlenkent indult. Epp ebbol kifolyolag megengedheti maganak hogy reszrehajlas nelkul biralja az osszes part javaslatat.
KannibálTatárÚr
2018. március 29. 23:04
A Kreml, az a Putyin. Ha "visszadobta", akkor azért, mert nem elég szinvonalas, magasabbak vele szembe a követelmények. Nem azért, mert nem ért vele egyet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!