Szíria: újabb hatalmas konvoj hagyta el Kelet-Gútát

2018. március 27. 11:24

Több ezer lázadó fegyveres és polgári lakos hagyta el a Damaszkusz melletti Kelet-Gútát keddre virradó éjjel.

2018. március 27. 11:24

Hatalmas – mintegy 100 buszból álló – konvojban hagyta el a Damaszkusz melletti Kelet-Gútát több ezer lázadó fegyveres és polgári lakos keddre virradó éjjel – jelentette a Sana szíriai állami hírügynökség.

A sajtójelentés szerint 6749 ember távozott az enklávéból, egy olyan területről, amelyet eddig a Fajlak ar-Rahmán nevű iszlamista csoport tartott ellenőrzés alatt. A távozók mintegy negyede tartozott a felkelőcsoporthoz.

A Fajlak ar-Rahmán pénteken jutott megállapodásra a szíriai rezsimmel és a Damaszkusz szövetségesének számító Oroszországgal a térség elhagyásáról. A damaszkuszi rezsim és a vele szövetséges erők mostanra Kelet-Gúta legalább 90 százalékát ellenőrzésük alá vonták a térség ostromának február 18-i kezdete óta. A lázadók feladták pozícióikat Kelet-Gútában, és a még ellenzékiek kezén lévő Idlíb tartományba távoztak a megállapodások szerint.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2018. március 27. 12:13
Több ezer fegyveres terrorista és civil túsz hagyta el a Damaszkusz melletti Kelet-Gútát keddre virradó éjjel. Hatalmas – mintegy 100 buszból álló – konvojban hagyta el a Damaszkusz melletti Kelet-Gútát több ezer fegyveres terrorista és civil túsz keddre virradó éjjel – jelentette a Sanda szíriai állami hírügynökség. A sajtójelentés szerint 6749 ember távozott az enklávéból, egy olyan területről, amelyet eddig a Fajlak ar-Rahmán nevű szélsőséges iszlamista terrorcsoport tartott ellenőrzés alatt. A távozók mintegy negyede tartozott a terrorista csoporthoz. A Fajlak ar-Rahmán pénteken jutott megállapodásra a szíriai kormányzattal és a Damaszkusz szövetségesének számító Oroszországgal a térség elhagyásáról. A damaszkuszi kormány és a vele szövetséges erők mostanra Kelet-Gúta legalább 90 százalékát ellenőrzésük alá vonták a térség ostromának február 18-i kezdete óta. A terroristák feladták pozícióikat Kelet-Gútában, és a még ellenség kezén lévő Idlíb tartományba távoztak a megállapodások szerint.
Megtalálta
2018. március 27. 12:11
Helyettesítsük be a "rezsim" helyére a "kormányzat" szót, a "felkelők" helyébe meg az "ellenség" vagy "terrorista" kifejezéseket.
Mich
2018. március 27. 11:36
Világos, fel kell már számolni a CIA/Obama iszlamista kalandját!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!