Francia őrület: 15 méterrel arrébb teszik a II. János Pál-szobrot

2018. március 02. 12:05

Húszezer euróért megveszi, majd 15 méterrel arrébb helyezi a vannes-i püspökség azt a II. János Pálról készült szobrot, amelyet a francia alkotmánytanács lebontásra ítélt.

2018. március 02. 12:05

A francia katolikus egyház 20 ezer euróért megveszi a franciaországi Ploërmel önkormányzatától, és közterületről püspökségi területre áthelyezi azt a II. Szent János Pál pápáról készült szobrot, amelynek keresztjét tavaly törvényellenesnek nevezte és lebontásra ítélte a francia alkotmánytanács – írja a Magyar Idők.

A vannes-i püspökség vállalja, hogy a Ploërmel városának 2006-ban Zurab Cereteli orosz szobrász által ingyen adományozott műemléket tulajdonba veszi, és áthelyezi magánterületre. Az önkormányzati jóváhagyást követően a szobrot mintegy 15 méterrel fogják arrébb helyezni a katolikus egyház költségére, a parkoló melletti katolikus középiskolához tartozó területre, ahol továbbra is látható és látogatható lesz a közterületről is.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2018. március 05. 14:11
Honjaim!! Most legalább világosan látjátok milyen az a "Nyugat"amit évtizedekig bámulva csodáltunk. Viselve ismeri meg a szomszédját a magyar! Azt hiszen újabb 1000 évre elég lett belőlük!!
illesl
2018. március 03. 17:09
Vajon nem hiszterizál-e a svéd leszbikus evangélikus püspöknő: a szobor transzfer sérti a keresztények érzékenységét, és hány muszlim menekültet lehetne jóllakatni a város plébániáján a szobor csúsztatás költségéből?
kaltran
2018. március 02. 22:19
Nem lehetne Sorost úgy uszkve 456 milliárd kilométerrel arrébb helyezni valami kies aszteroidára?
Akitlosz
2018. március 02. 19:14
Igazából annyira nem őrület. Hanem egy probléma megoldása. Bontották volna inkább le?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!