Trump korlátozza a fegyvervásárlást

2018. február 21. 08:18

Donald Trump szigoríttatja a gyorstüzelő fegyverekre vonatkozó szabályozást.

2018. február 21. 08:18

Donald Trump rendeletet írt alá az ún. bump stock betiltásáról – írja a BBC. Ezzel az eszközzel lehet a félautomata fegyvert átalakítani, hogy olyan gyakorisággal (percenként akár 100 töltény) tüzeljen, mint egy valódi gépfegyver. Az eszköz jelenleg mintegy száz dollárért beszerezhető, és nem kell személyi háttérellenőrzés a megvételéhez. Ilyen eszközt használt tavaly Las Vegasban az a merénylő, aki 58 embert ölt meg.

Trump a Fehér Házban elmondta, hogy utasította az igazságügyi tárcát, készítsenek elő egy törvénytervezetet az eszköz betiltására. Múlt héten Floridában 17 embert öltek meg egy iskolában, ami felgerjesztette a fegyvertartásról szóló vitát az Egyesült Államokban.

Trump azt nyilatkozta, hogy utasította az illetékeseket, hogy nagyon hamar intézkedjenek, és olyan javaslattal álljanak elő, ami tényleges változást hoz majd.

 

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TCrown
2018. február 21. 13:01
Bravó. A "fire 90 bullets within 10 seconds" szavakból lett "percenként akár 100 töltény". Percenként 100 lőszert egy félautomatából mindenféle segédeszköz nélkül is ki lehet lőni.
aleb19
2018. február 21. 09:37
nehany evtizede angliaban is volt fegyveres iskolai meszarlas, ezert megszigoritottak a fegyvertartast ...es surprisesurprise azota nem volt iskolai meszarlas...hulyeamcsikamcsihulyek
Akitlosz
2018. február 21. 09:14
Jelképes intézkedés. Így elmondhatja, hogy csinált valamit, de ettől még ugyanúgy tele lesz az országa fegyverrel.
Bell & Sebastian
2018. február 21. 09:01
Szó nincsen róla, a tűzerőt drasztikusan megnövelő kiegészítők forgalmazását korlátozza, ami csak néhány államot érint. Minimális tájékozottság vagy szakmai hozzáértés a Mandinkán nem játszik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!