Doppingolt az orosz bobos, maradhat a szankció

2018. február 24. 19:20

Orosz sportolók csak semleges színekben vehetnek részt a téli olimpián.

2018. február 24. 19:20

Megbukott a doppingteszten Nagyezsda Szergejeva orosz bobos – adja hírül a BBC. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság tavaly decemberben eltiltotta Oroszországot a phjongcshang téli olimpiai játékokról,  miután feltárták, hogy az orosz sportolók rendszerszerűen doppingoltak a négy évvel ezelőtti szocsi téli olimpián. 168 orosz sportoló végül semleges színekben indulhatott el Phjongcshangban, közülük már egy curlinges lebukott, most Szergejeva szervezetében találtak tiltott teljesítményfokozót.

Az eset azért is jön rosszul az oroszoknak, mert a NOB vezetősége várhatóan vasárnap dönt az Oroszországot érő szankciók esetleges felfüggesztéséről. Amennyiben ilyen döntés születne, az oroszok nemzeti zászlajuk alatt vehetnének részt a záróünnepségen, ám sokak szerint az újabb doppingüggyel elszálltak ezek a remények.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Total
2018. február 25. 14:45
Az oroszok száz éve a világ rákfenéje. Minket vagy ötven évvel vetettek vissza a fejlődésben a tankjaikkal támogatott kádárrenszerrel. Aki most is a zacskójukat nyalja az vagy hazaáruló, vagy gyengeelméjű. Az orosz doppingot pedig az különbözteti meg bármely más országbeli doppingtól, hogy ott titkosszolgálati eszközökkel megtámogatott államilag kiépített doppingrendszert épített ki putyin.. nem mindegy.
Kardinális
2018. február 24. 23:25
Vajon a bobozáshoz minek doppingolni?!
III. Öreg Banya
2018. február 24. 23:04
Anyád nyüvet szült, ezzel mocskolva a világot, az fáj.
alex.leopardi
2018. február 24. 20:10
gonosz orosz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!