Végre együtt a két Korea női hokicsapata

2018. január 25. 08:54

Megérkezett Dél-Koreába az észak-koreai női jégkorongcsapat, hogy együtt készüljön a dél-koreai válogatottal az olimpiára.

2018. január 25. 08:54

Megérkezett Dél-Koreába az észak-koreai női jégkorongcsapat, hogy együtt eddzen a dél-koreai játékosokkal a közös olimpiai válogatottban – írja a Euronews.

12 észak-koreai játékos, egy edző és két kisegítő a 23 dél-koreai játékoshoz és edzőjükhöz csatlakozik, hogy közös zászló alatt küzdjenek a február 9-én kezdődő pjongcsangi téli olimpián.

A Euronews cikkéből kiderül, hogy nem mindenki örül Dél-Koreában a sportdiplomáciai-politikai döntésnek. Egy felmérés szerint a megkérdezettek 70 százaléka ellenzi a közös csapatot, mert ez hátrányosan érinti a dél-koreai jégkorongozókat, hiszen kevesebbet lehetnek jégen a mérkőzések alatt.

A válogatott edzője, Sarah Murray még hétfőn azt nyilatkozta, hogy ez egy nehéz helyzet, mert a csapatot politikai célokra használják, de ez egy olyan dolog, ami túlmutat rajtuk, ezért el kell fogadniuk a helyzetet.

Phenjan azt üzente minden koreainak csütörtökön, hogy a két ország békülésével kapcsolatban áttörést nem lehet más országok segítségével elérni, ezt maguknak kell intézniük. A kommunista diktatúra hozzátette, hogy szétzúznak minden a két Korea egyesítésével kapcsolatos próbálkozást.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemaztmondták Feri!
2018. január 26. 21:21
Addig a férfiak otthon hokiznak?
néhai Ch.Pilot
2018. január 26. 02:31
Ennek mi értelme?
Ultima Ratio
2018. január 25. 10:00
Na ezek közül sem sok fog hazamenni a virágzó északi paradicsomba :D
kispufi
2018. január 25. 09:12
Nyilván 35 játékossal áll fel egy hokicsapat, hát istenem, ők nem négy-, hanem hétsoroznak. És nyilván könnyen elboldogul az amerikai edzőnő a szögesdrótokon kívül mással kommunikációképtelen északiakkal. Ez így ebben a formában, ha szabad így fogalmazni, kreténség, mint a polkorrekt hagymázak mindegyike.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!