Most megtudhatja, melyik festményre hasonlít!

2018. január 16. 10:12

Kiderült, hogy egy floridai leszbikus II. Rákóczi Ferencre hasonlít a leginkább.

2018. január 16. 10:12

A Gizmodo adja hírül, hogy új funkciót adtak hozzá a Google Arts and Culture nevű telefonos applikációhoz: egy arcfelismerő szoftver segítségével kideríthetjük, melyik műremekre hasonlítunk a leginkább. A felhasználónak csupán egy szelfit kell készítenie, és az applikáció több mint hetvenezer festmény közül választja ki a leghasonlatosabbat. A Google hangsúlyozza, hogy még tesztelési fázisban van a funkció, így még kissé bizonytalan a működése: a Twitteren vero néven futó LMBT-aktivista például bárhogyan próbálkozott, II. Rákóczi Ferenc arcképét dobta ki a rendszer, de Alyssa Milano színésznő sem volt elragadtatva az eredménytől.

A Gizmado rámutat, hogy bár a Google azt állítja, nem raktározza el a feltöltött képeket, a felhasználó mégis a vállalat arcfelismerő technológiájának fejlesztéséhez járul hozzá.

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A teremburáját
2018. január 16. 13:56
Persze, ha a készítők még nem is hallottak az antropológiáról és a genetikáról! Sokféle arcvonás (fizionómia - ami a fiziognómia kutatási tárgya) létezik, rasszonként, de nem végtelen a számuk s ezért találkozhatunk jöttünkben-jártunkban ismerősnek tűnőkkel, akik feltűnően hasonlitanak rokonainkra, ismerőseinkre vagy akár ránk is! A leszbikus fehérnépnek is van szája, orra, szeme, szemöldöke,álla, stb. csak éppen az összkép semmiképpen sem hasonlit Rákóczira!
annamanna
2018. január 16. 13:46
Érdemes végignézni a linket, akadnak még vicces képek. Kb ennyi értelme van: https://mivoltma.444.hu/2017/12/14/olyan-harry-potter-tortenetet-irt-a-mesterseges-intelligencia-hogy-a-rajongok-sirva-kovetelik-a-folytatast Legalább nevetni lehet rajta.
atila68
2018. január 16. 11:43
Mi a hír? Hogy lehet egy férfi leszbikus?
kérdés
2018. január 16. 11:27
II. Rákóczi Ferenc volt az egyetlen olyan uralkodócsemete, aki minden egyházi és világi neveltetési nyomás ellenére a határon őt fogadó rongyosok élére állt......milyen unalmas és morc lenne a kommentfolyás, ha a képe egy ilyen vezérkommenttel jelenne meg, na ugye. Azt mondom, beszéljen a tekintete, az több értelmet elárul. Azt pedig a jelek szerint, nincs még sw, ami összehasonlíthatná.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!