Macron: Nem épülhet újjá a dzsungel Calais-ban

2018. január 16. 18:22

A francia államfő szerint a La Manche csatorna zsákutca a migránsok számára.

2018. január 16. 18:22

Emmanuel Macron francia államfő kedden megerősítette, az állam nem hagyja, hogy újjáépüljön a „dzsungel”, azaz a Nagy-Britanniába átjutni próbáló migránsok sátortábora Calais-ban. Az észak-franciaországi kikötővárosban tett látogatásán a francia elnök élesen bírálta az európai menekültpolitika ellentmondásait.

„Semmi esetre sem fogjuk hagyni, hogy a dzsungel újjáépüljön” – fogalmazott a Macron a rendőri erők előtt tartott beszédében Calais-ban, ahonnan az előző francia kormány másfél évvel ezelőtt közel nyolcezer migránst szállított el több száz vidéki befogadó központba. „Mindent megtettünk, hogy ne lehessen illegálisan átjutni Calais-ból (Nagy-Britanniába), és az állam az illegális embercsempész-hálózatok újjászerveződését sem hagyja” – tette hozzá a francia elnök, a migránsok számára zsákutcának nevezve a La Manche csatornát.

(MTI)

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kombinátor
2018. január 17. 09:04
kis Macron, mutti szemefénye: http://deformacio.blog.hu/2018/01/12/a_v4-ek_mutti_ettermeben
nikonos
2018. január 16. 23:38
Dzsungel??? Jó hogy nem a H&M "Coolest Monkey in the Jungle" pulcsijában mondta mindezt a majom arcú felesége szoknyája mellől. Náci ez a csávó, semmi kétség.
Csigorin
2018. január 16. 20:55
Muszaj. Kulonben nem nyalakodhat a kiralynonel a gerontofil selyemfiu :)
2018. január 16. 20:47
Teljesen infantilis M. Macron! Nem azt kellene harsognia, hogy Calais-nál nem épülhet újjá a dzsungel, hanem azt, hogy újjá épülhet, de a kerítést és az oroszlánokat a francia állam biztosítja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!