Juncker: Több hozzájárulást kell fizetniük az EU-tagoknak

2018. január 08. 18:35

Pótolni kell azt a tízmilliárd eurós lyukat, amit az Egyesült Királyság kilépése okoz az EU közös büdzséjén – jelentette ki Jean-Claude Juncker hétfőn egy brüsszeli konferencián.

2018. január 08. 18:35

övelni kell a tagállami hozzájárulásokat az Európai Unió következő költségvetési ciklusában, az egyik legnagyobb nettó befizetőnek számító Egyesült Királyság tervezett kilépése ugyanis a számítások szerint mintegy tízmilliárd eurós lyukat fog ütni a közös büdzsén – jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke hétfőn egy brüsszeli konferencián.

„Egyértelmű, hogy többre van szükségünk az európai bruttó hazai termék (GDP) 1 százalékánál, ha folytatni kívánjuk a közös intézkedéseket, és ezeket megfelelően akarjuk finanszírozni" – mondta Juncker a rendezvényen, amelynek középpontjában a 2020 és 2027 közötti hétéves időszakra vonatkozó uniós keretköltségvetés áll.

Hozzátette, az EU-nak és a tagországoknak „megoldást kell találniuk a több milliárd eurós lyuk betömésére”, mivel a jövőben a jelenlegiek mellett új feladatokat is finanszírozni kell.

(MTI)

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amarna
2018. január 09. 10:10
Talán---2020. ban felül kellene vizsgálni az EU-létünket????? Remélem nem csak bennem merült fel,és remélem hogy nem ördögtől való a gondolat ????????
veletlen
2018. január 09. 01:12
Szerintem elfogadható lehet a brexit utáni költségvetési ciklusra (egy ciklusra) több bevételt előirányozni. Állampolgárként csak annyit szeretnék, hogy értékesen használják fel a pénzt. Sosem az a baj, ha fizetni kell valamiért, hanem az, ha nem kapjuk meg a reális értéket a pénzünkért.
józan paraszti ész
2018. január 08. 23:27
A libsik kedvenc megoldása a MEGSZORÍTÁS fel sem merül, ha az ő gatyaszíjukról van szó. Pedig itt nagyon helyén való volna!
formaegy
2018. január 08. 22:04
"...az EU-nak és a tagországoknak „megoldást kell találniuk a több milliárd eurós lyuk betömésére”, mivel a jövőben a jelenlegiek mellett új feladatokat is finanszírozni kell." Talán a sok potyaleső parazitának a létszámát harmadolni, és minden más területen a létszámot. Haza kell toloncolni a merkelhordát, és nem lesznek "új feladatok" potya kiadások stb.stb. Ha pedig a németek habzó szájjal hívták a hordáikat, tartsák el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!