Visszavonja Putyin az orosz csapatokat Szíriából

2017. december 11. 12:09

Megkezdik az orosz csapatok Szíriából történő visszavonását – közölte hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök.

2017. december 11. 12:09

Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki hétfői szíriai villámlátogatása során felkereste a hmejmími orosz légitámaszpontot. „A védelmi miniszternek és a vezérkari főnöknek parancsba adom: kezdjék el az orosz csapatkontingens kivonását állandó állomáshelyeire” – jelentette ki az Oroszországi Föderáció fegyveres erőinek főparancsnoki minőségében Putyin.

Az orosz elnök hivatalos programja szerint a hmejmími léfitámaszpontról később Kairóba, majd Ankarába utazik, ahol Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi, illetve Recep Tayyip Erodğan török elnökkel tárgyal a szíriai helyzet rendezéséről. Putyin hangsúlyozta, hogy az orosz fegyveres erők a szíriai hadsereggel közösen a nemzetközi terrorizmus „legharcképesebb csoportosulását” zúzta szét Szíriában.

(MTI)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2017. december 11. 20:11
helyes
Csigorin
2017. december 11. 13:55
Azert egy ket hadosztaly csak marad majd ideiglenesen...
röviden
2017. december 11. 13:26
A kivonás felől nem lehet kétség, legfeljebb az ütemezés a kérdés. Nem kell hamari módon, meggondolatlanul.
Greffiti
2017. december 11. 12:54
Akkor a menekültek elkezdhetnek hazaköltözni, építeni az országukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!