Schulz Egyesült Európai Államokat követel

2017. december 08. 21:44

A szeptemberi választásokon vereséget szenvedő SPD-vezér Magyarországnak is nekiment.

2017. december 08. 21:44

 

Egyesült Európai Államokat és még szorosabb uniós együttműködést sürgetett Martin Schulz, a német szociáldemokrata SPD pártelnöke – adja hírül az Euronews. A Bundestag-választásokon történelmi vereséget szenvedő SPD elnöke hozzátette, a szorosabb integrációt 2025-ig valósítaná meg.

Leszögezte: akik ezt a tervet nem hajlandók elfogadni, azoknak nincs helyük az Unióban. Ezután Schulz két példát is említett – szerinte Lengyelország szisztematikusan aláássa az európai értékeket, Magyarország pedig egyre inkább elszigetelődik.

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luzitanxaver
2017. december 10. 13:22
Másfelől meg: ha németként tényleg szeretnének szembenézni a saját múltjukkal, akkor legyenek olyan jók és értsék már meg végre, hogy a soviniszta gondolkodás előbb-utóbb szükségszerűen totalitarizmusba torkollik. Mire gondolok? Erre: "Leszögezte: akik ezt a tervet nem hajlandók elfogadni, azoknak nincs helyük az Unióban."
luzitanxaver
2017. december 10. 13:19
Lieber Genosse Schulz! A föderalizmus egyrészt ALDE-mandátum másrészt meg még az S&D-n belül is kisebbségi álláspont, bár látnivalóan dolgoznak azon, hogy ez egyre kevésbé legyen így. Viszont van vele egy apró gond, méghozzá hogy vér nélkül elég nehezen valósítható meg. Olvasson valamit a XIX. század első felének amerikai történelméről, a polgárháborúhoz vezető okokról. Érettségi tétel.
teljesenertelmetlen
2017. december 10. 12:26
Én pedig Osztrák-Magyar Monarchiát követelek!
balbako_
2017. december 10. 08:53
Ide jut az akitől nem követeltek meg legalább egy érettségit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!