Nem lesz többé facebookozás a francia iskolákban

2017. december 12. 09:53

2018 szeptemberétől tilos a pad alatti chatelés a francia iskolákban, ugyanis korlátozzák a kütyühasználatot – írja a Guardian.

2017. december 12. 09:53

A 2018-2019-es tanévtől érvényes szabályok szerint a hat és tizenöt év közötti francia iskolások nem vehetik elő mobiltelefonjaikat és tabletjeiket az óraközi szünetekben és a tanórákon, kivéve, ha az oktatásban szükségesek – írja a Guardian. 

A szülői szervezetek értetlenségüknek adtak hangot, ők ugyanis nem értik, hogyan lehet érvényesíteni ezt a tilalmat. Emlékeztettek arra is, hogy sok iskolában már most is tilos a pad alatti chatelés. A diákok sem értik az intézkedést. Egyiküket idézi a lap: „Ez nevetséges. Az iskolámban ne használjuk a mobilokat sem a tanórán, sem ünnepség alatt, mi hát a probléma? Ha valamelyikünket rajtakapják, hogy a vécében vagy ebédszünetben mobilozunk, azonnal elkobozzák a telefont.” 

Az iskolai mobilhasználat tilalma már Emmanuel Macron elnök kampányában is felmerült. Az ígéreteket most tettek követik. Jean-Michel Blanquer francia oktatási miniszter az iskolai formális viselet bevezetését is támogatná, bár kérdéses, hogy az intézkedést az ország valamennyi iskolájában bevezetnék-e. 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. december 13. 09:05
Szűzanyám! Ez már fasizmus! (Egyáltalán miért kell bejárni? Miért nem a tanárok mennek házhoz persze csak akkor, ha az ifjú ráér velük foglalkozni!)
lightning protection
2017. december 13. 08:18
A francia középfokú oktatás messze földön híres, igaz nem a színvonaláról.
lightning protection
2017. december 12. 22:44
Komolyak lehetnek azok a tanórák, ha ilyen törvényt kellett alkotni! A végén még kiderül, hogy vissza kell hozni a többszörösen leírt hagyományos pedagógia módszereket, mert a nagy iskolai liberalizmusban nem hatékony oktatás-nevelés?! (csak büfé-ruhatár szakos képzés esetén) Vajon miért van az hogy a távol keleti országok oktatási rendszerei hasítanak? Ja ott az iskola nem melegedő...
lutra
2017. december 12. 14:54
Hát, ha én tanár lennék, semmi esetre sem vállalnék anyagi felelősséget egy 100-200 ezer forintos kütyüért. Mert ha elkobozza, onnantól az ő felelőssége, ha történik vele valami. Az a része röhejes, hogy eddig ezek szerint órákon is szabadon szórakozhattak vele, de hogy órák között kergessék a mobilozni elbújó gyerekeket, ehhez jó szórakozást kívánok a francia tanároknak... Gondolom eddig nagyon unatkoztak, most majd lesz mivel elfoglalni magukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!