Nem emel súlyt az USA-ban Észak-Korea

2017. november 04. 18:01

Feltételezhetően a diplomáciai konfliktus miatt nem küldenek versenyzőt a súlyemelő vb-re.

2017. november 04. 18:01

Nem lesz észak-koreai súlyemelő az idei sportági világbajnokságon, melynek az egyesült államokbeli Anaheim ad otthont november 28. és december 5. között.

A távolmaradásról hozott észak-koreai döntésről az olimpiai sportokkal foglalkozó insidethegames portál adott hírt szombaton.

A budapesti székhelyű Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) nem kapott semmilyen hivatalos magyarázatot a phenjani elhatározásról, de a háttérben feltételezhetően a két ország közötti feszültség áll. A kapcsolatok megromlása azután következett be, hogy a Koreai-félszigeten tartóssá vált a válság az észak-koreai nukleáris fegyverprogram folytatódása miatt.

A térségbeli krízis erősödése miatt az IWF visszavette a 2018-as junior-vb rendezési jogát Észak-Koreától; a jövő évi korosztályos világbajnokság házigazdája Üzbegisztán lett.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2017. november 06. 09:21
Kell az osszes szteroid a csapatnak, amelyik felhajigalja a raketakat :)
izo1210
2017. november 05. 18:14
Van néhány dolog, mint például a sport vagy a zene, ami alkalmas lenne enyhíteni a feszültségeket, amit a politikusok gerjesztettek, de nem, ebbe is bele kell tenyerelniük.
annamanna
2017. november 05. 00:55
Nehogy még kémnek nézzék és agyonverjék a versenyzőjüket.
Lotti
2017. november 04. 18:32
Retteghet a világ. Észak-Korea bojkottjától.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!